Home Pasta Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen

in 20 minuten op tafel

door SmaakMenutie
Spaghetti met garnalen en rucola

Less is more

Met weinig ingrediënten iets super lekkers op tafel zetten? Inderdaad, dat kunnen ze alleen in Italië. De Italiaanse keuken is heel puur en het devies luidt: less is more. Deze spaghetti met garnalen en rucola kent zijn oorsprong in een restaurant genaamd ‘La Gondola’ in Palermo, Sicilië. Wij zijn er zo gek op, dat we het heel graag met je willen delen en is hét bewijs dat je met weinig ingrediënten een heel mooi gerecht kan maken. En dat in een minuut of 20. Geloof me, dit gaat een favoriet worden van je!

Spaghetti met garnalen en rucola

Spaghetti met garnalen

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 114 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 160 g spaghetti
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • Rucola

Zo maak je het

  • Kook 160 g spaghetti in 10 minuten beetgaar.
  • Mix ondertussen 8 zongedroogde tomaten samen met 2-3 tenen knoflook en 1 rode peper in een mixer of keukenmachine fijn.
  • Fruit het geheel kort even aan in een scheutje olijfolie. Voeg 200 g (grote) garnalen toe en bak enkele minuten mee.
  • Blus het geheel af met circa 150 ml witte wijn en laat rustig pruttelen.
  • Rasp ondertussen de schil van 1 citroen en rasp tevens 30 g Parmezaanse kaas.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng goed door het geheel en voeg het sap van een 1/2 citroen toe.
  • Verdeel over 2 borden en voeg de citroenrasp toe samen met de geraspte kaas. Voeg naar smaak grof zeezout en verse peper toe. Serveer met de rucola en eventueel een frisse salade 'on the side'. Eet smakelijk!

Spaghetti met garnalen ingrediënten Spaghetti met garnalen saus Spaghetti met garnalen en rucola Pasta met garnalen Pasta gamba

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Maud 6 mei 2024 - 12:36

Wat een topper dit! Echt een heerlijk gerecht en binnen no time klaar.

Reply
Lia 6 juli 2023 - 08:00

Een recept waar ik blij van word. Verrukkelijk! Wat lekker kan zijn om 1 of twee ansjovis toe te voegen.

Reply
1 2