Home Pasta Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen

in 20 minuten op tafel

door SmaakMenutie
Spaghetti met garnalen en rucola

Less is more

Met weinig ingrediënten iets super lekkers op tafel zetten? Inderdaad, dat kunnen ze alleen in Italië. De Italiaanse keuken is heel puur en het devies luidt: less is more. Deze spaghetti met garnalen en rucola kent zijn oorsprong in een restaurant genaamd ‘La Gondola’ in Palermo, Sicilië. Wij zijn er zo gek op, dat we het heel graag met je willen delen en is hét bewijs dat je met weinig ingrediënten een heel mooi gerecht kan maken. En dat in een minuut of 20. Geloof me, dit gaat een favoriet worden van je!

Spaghetti met garnalen en rucola

Spaghetti met garnalen

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 100 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 160 g spaghetti
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • Rucola

Zo maak je het

  • Kook 160 g spaghetti in 10 minuten beetgaar.
  • Mix ondertussen 8 zongedroogde tomaten samen met 2-3 tenen knoflook en 1 rode peper in een mixer of keukenmachine fijn.
  • Fruit het geheel kort even aan in een scheutje olijfolie. Voeg 200 g (grote) garnalen toe en bak enkele minuten mee.
  • Blus het geheel af met circa 150 ml witte wijn en laat rustig pruttelen.
  • Rasp ondertussen de schil van 1 citroen en rasp tevens 30 g Parmezaanse kaas.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng goed door het geheel en voeg het sap van een 1/2 citroen toe.
  • Verdeel over 2 borden en voeg de citroenrasp toe samen met de geraspte kaas. Voeg naar smaak grof zeezout en verse peper toe. Serveer met de rucola en eventueel een frisse salade 'on the side'. Eet smakelijk!

Spaghetti met garnalen ingrediënten Spaghetti met garnalen saus Spaghetti met garnalen en rucola Pasta met garnalen Pasta gamba

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Chris 14 juli 2021 - 08:57

Hoi, ik probeer heel vaak jullie gerechten (samen met mijn kleinzoon). Dat gaat heel erg goed. Maar ik heb een vraag over dit gerecht. Ikzelf drink geen alcohol (mag dit niet hebben van de dokter). Kan ik de witte wijn vervangen door iets anders, zonder alcohol? Ik heb wel eens ergens gelezen dat appelsap hiervoor gebruikt kan worden, klopt dat? Ga zo door met al die lekkere recepten. Groeten, Chris.

Reply
SmaakMenutie 14 juli 2021 - 14:40

Leuk om te horen Chris dat jullie vaak van onze recepten genieten 🙂 In dit gerecht kook je de meeste alcohol er wel uit, maar wellicht kan je inderdaad appelsap gebruiken. Ook heb ik wel eens gehoord dat je witte wijn kan vervangen door druivensap. Zelf hebben we dat niet eerder gedaan, dus het is echt een kwestie van proberen. Hoe dan ook, geniet ervan!

Reply
Joelle 18 oktober 2022 - 18:48

Hallo Tim en Eric, leuk recept, heerlijk gegeten!
Groetjes Joelle

Reply
Vick 12 maart 2023 - 07:57

Wat bedoelen jullie met zongedroogde tomaten, zijn dat de zg. tapa,s tomaten die in een plastic bakje zitten, of zijn deze ook te verkrijgen in een glazen pot? Of zelf maken?

Reply
SmaakMenutie 12 maart 2023 - 09:24

Die uit een glazen pot! Zie het winkelmandje onder de ingrediënten 🙂

Reply
Sander 13 maart 2023 - 12:06

Gisteren gemaakt en wederom een lekker gerecht. Vond ik een 1/2 citroen persoonlijk te overheersend terugkomen. En let op met verdelen van de pasta op de borden, want het laatste bord krijg alle olie/saus wat goed pittig is qua smaak.

Gaan we zeker nog eens maken!

Reply
Marleen 7 april 2023 - 16:35

Worden hier gekookte of rauwe garnalen mee bedoeld?

Reply
SmaakMenutie 9 april 2023 - 08:38

Gekookt en gepeld! 🙂

Reply
Lia 6 juli 2023 - 08:00

Een recept waar ik blij van word. Verrukkelijk! Wat lekker kan zijn om 1 of twee ansjovis toe te voegen.

Reply