Home Pasta Spaghetti met garnalen en rucola

Spaghetti met garnalen en rucola

door SmaakMenutie
Spaghetti met garnalen en rucola

Less is more

Met weinig ingrediënten iets super lekkers op tafel zetten? Inderdaad, dat kunnen ze alleen in Italië. De Italiaanse keuken is heel puur en het devies luidt: less is more. Dit gerecht kent zijn oorsprong in een restaurant genaamd ‘La Gondola’ in Palermo, Sicilië. Wij zijn er zo gek op, dat we het heel graag met je willen delen en is hét bewijs dat je met weinig ingrediënten een heel mooi gerecht kan maken. En dat in een minuut of 20. Geloof me, dit gaat een favoriet worden van je 😉

Spaghetti met garnalen en rucola

Spaghetti met garnalen en rucola

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 60 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g garnalen
160 g spaghetti
30 g Parmezaanse kaas
150 ml witte wijn
8 zongedroogde tomaten
2 tenen knoflook
1 rode peper
1 citroen
1 handje rucola

Zo maak je het

  • Kook 160 g spaghetti in 10 minuten beetgaar.
  • Mix ondertussen 8 zongedroogde tomaten samen met 2-3 tenen knoflook en 1 rode peper in een mixer of keukenmachine fijn.
  • Fruit het geheel kort even aan in een scheutje olijfolie. Voeg 200 g (grote) garnalen toe en bak enkele minuten mee.
  • Blus het geheel af met circa 150 ml witte wijn en laat rustig pruttelen.
  • Rasp ondertussen de schil van 1 citroen en rasp tevens 30 g Parmezaanse kaas.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng goed door het geheel en voeg het sap van een 1/2 citroen toe.
  • Verdeel over 2 borden en voeg de citroenrasp toe samen met de geraspte kaas. Voeg naar smaak grof zeezout en verse peper toe. Serveer met de rucola en eventueel een frisse salade 'on the side'. Eet smakelijk!

Spaghetti met garnalen ingrediënten Spaghetti met garnalen saus Spaghetti met garnalen en rucola Pasta met garnalen Pasta gamba

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Chris 14 juli 2021 - 08:57

Hoi, ik probeer heel vaak jullie gerechten (samen met mijn kleinzoon). Dat gaat heel erg goed. Maar ik heb een vraag over dit gerecht. Ikzelf drink geen alcohol (mag dit niet hebben van de dokter). Kan ik de witte wijn vervangen door iets anders, zonder alcohol? Ik heb wel eens ergens gelezen dat appelsap hiervoor gebruikt kan worden, klopt dat? Ga zo door met al die lekkere recepten. Groeten, Chris.

Reply
SmaakMenutie 14 juli 2021 - 14:40

Leuk om te horen Chris dat jullie vaak van onze recepten genieten 🙂 In dit gerecht kook je de meeste alcohol er wel uit, maar wellicht kan je inderdaad appelsap gebruiken. Ook heb ik wel eens gehoord dat je witte wijn kan vervangen door druivensap. Zelf hebben we dat niet eerder gedaan, dus het is echt een kwestie van proberen. Hoe dan ook, geniet ervan!

Reply