Home Pasta Easy! Spaghetti met garnalen en rucola

Easy! Spaghetti met garnalen en rucola

door SmaakMenutie

Spaghetti con gamberetti e rucola

Met weinig ingrediënten toch iets super lekkers op tafel zetten? Inderdaad, dat kunnen ze alleen in Italië. De Italiaanse keuken is heel puur en waar het devies luidt: less is more. Dit gerecht vond Jamie Oliver in een restaurant genaamd ‘La Gondola’ in Palermo, Sicilië. Wij zijn er zo gek op, dat we het heel graag met je willen delen mocht je het nog niet kennen. Er waren tijden dat we het wekelijks aten. Dit gerecht is hét bewijs dat je met weinig ingrediënten een heel mooi gerecht kan maken. En dat in een minuut of 20. Geloof me, dit gaat een favoriet worden van je 😉

Toch meer trek in een old fashion spaghetti bolognese? Of wellicht een andere pasta? Klik dan even hier.

Spaghetti met garnalen en rucola

Spaghetti met garnalen en rucola

Met weinig ingrediënten toch iets super lekkers op tafel zetten? Inderdaad, dat kunnen ze alleen in Italië. De Italiaanse... Pasta Easy! Spaghetti met garnalen en rucola European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.0/5
( 24 keer gestemd )

Ingrediënten

150 gr spaghetti (2 pers)
200 gr garnalen
40 gr rucola (biologisch)
150 ml witte wijn
8 zongedroogde tomaten
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 citroen (of citroensap)
Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Zet een pan met ruim water op het vuur voor de spaghetti en kook al dente in 8-10 minuten.
  • Snijd de knoflook en rode peper (zonder zaadjes) en bak ze aan in een goede scheut olijfolie.
  • Mix de zongedroogde tomaten tot puree met een (staaf)mixer/keukenmachine.
  • Zodra de knoflook wat begint te verkleuren (niet laten aanbranden) dan bak je de garnalen 1 à 2 minuten mee.
  • Giet er nu een glas witte wijn (150 ml) bij en de gepureerde zongedroogde tomaten. Laat het op laag vuur rustig even pruttelen tot je spaghetti klaar is.
  • Ondertussen rasp je wat Parmezaanse kaas en rasp je de schil van een halve citroen.
  • Neem de spaghetti van het vuur, laat het uitlekken en voeg toe aan de saus. Voeg de rucola ook toe.
  • Verdeel de pasta over de borden en strooi er wat geraspte citroenschil en Parmezaanse kaas over. Voeg naar smaak citroensap toe. Dit zorgt voor een mildere smaak. Houd je van pittig: beperk dan de citroensap!

Een beetje peper naar smaak, en voilà! Buon appetito!

Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen en rucola

Rasp er lekker nog wat Parmezaanse kaas over als finishing touch!

TIP

Mocht je een citroentje zijn vergeten, of niet in huis hebben, is een limoentje ook prima. Hoe meer citroensap je toevoegt hoe minder scherpte van het pepertje.

Misschien valt dit ook in de smaak