Home Hoofdgerechten Pastaschotel met broccoli en zalm

Pastaschotel met broccoli en zalm

door SmaakMenutie
Pastaschotel met broccoli en zalm

Met bechamelsaus

Wij zijn gek op ovenschotels! Niet alleen omdat ze lekker zijn, maar ze zijn ook eenvoudig om te maken. Ideaal voor een drukke doordeweekse dag, aangezien de oven het meeste werk doet. Vandaag maken we een pastaschotel met broccoli, zalm en zelfgemaakte bechamelsaus. We bestrooien de ovenschotel riant met geraspte pittige kaas zodat er een mooi ‘gegratineerd’ korstje ontstaat. Een gevarieerde maaltijd die ook bij de kids in de smaak zal vallen. Mmmm!

Pastaschotel met broccoli en zalm

Pastaschotel met broccoli en zalm

Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.7/5
( 26 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gerookte zalm
180 g pasta (penne)
100 g geraspte pittige kaas
40 g roomboter
40 g bloem
400 ml melk
1 broccoli
1/2 tl nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Kook 180 g penne (of andere pasta) in ongeveer 12 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen kleine roosjes van 1 broccoli van ongeveer 350 g. Voeg de roosjes de laatste 3-4 minuten van de kooktijd bij de pasta en kook even mee.
  • Smelt ondertussen 40 g roomboter in een pannetje. Voeg 40 g bloem toe en mix met een garde tot een roux. Schenk al roerend met een garde 100 ml melk toe tot de saus gaat binden. Herhaal dit in etappes tot je een mooi gebonden saus hebt. Voeg op het eind een 1/2 tl nootmuskaat toe en een flinke draai peper en snuf zout.
  • Giet de pasta en broccoli af en plaats in een ovenschaal samen met 200 g grof gesneden gerookte zalm. Bestrooi het geheel met een flinke snuf zout en peper. Verdeel ook alvast wat geraspte kaas over het geheel.
  • Schenk de bechamelsaus gelijkmatig over het geheel. Bestrooi met extra kaas en plaats 25-30 minuten in de oven zodat er een mooi bruin korstje ontstaat.

Pastaschotel recept Bechamelsaus makenBechamelsaus Pastaschotel makenPastaschotel met broccoli en zalmPasta ovenschotel met zalm en broccoliOvenschotel pasta

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Marleen 2 maart 2022 - 17:28

Oooh spannend staat in de oven……….. ik lees ik proef moet heerlijk zijn👍 Thanks

Reply
tim 3 maart 2022 - 13:25

gaan we vanavond maken nu al zin in!!

Reply
tim 4 maart 2022 - 15:17

wat was het lekker zeg!! super snel en makkelijk

Reply
Tessa Vaumont 10 maart 2022 - 18:51

Vanavond gemaakt… dit is zo ontzettend smakelijk echt top!!

Reply
Marleen 24 april 2022 - 21:31

Kan dit ook met verse zalm of kabeljauw?

Reply
SmaakMenutie 25 april 2022 - 11:24

Hi Marleen, ja hoor! Let er dan alleen wel op dat de bereiding van verse zalm of kabeljauw dan wel iets anders zal zijn 🙂

Reply