Home Pasta Spaghetti met garnalen

Spaghetti met garnalen

in 20 minuten op tafel

door SmaakMenutie
Spaghetti met garnalen en rucola

Less is more

Met weinig ingrediënten iets ongelofelijk lekkers op tafel zetten? Dat kunnen ze als geen ander in Italië. De Italiaanse keuken draait om puurheid, eenvoud en smaak.

Het devies is simpel: less is more. Deze spaghetti met garnalen en rucola is daar hét voorbeeld van. Het is een gerecht dat niet alleen snel en makkelijk te maken is, maar ook bomvol smaak zit. Binnen 20 minuten geniet je al van een bord vol Siciliaanse eenvoud.

Pasta gamba

Een Siciliaanse klassieker

Onze inspiratie voor dit recept komt uit Palermo, Sicilië, waar het bij een ‘ristorante’ genaamd La Gondola geserveerd wordt. Sindsdien is het gerecht niet meer weg te denken uit onze keuken. De garnalen, citroen en een tikkie pittigheid van de rode peper zorgen voor een perfecte smaakbalans.

Garnalen als een van de smaakmakers

Wat dit gerecht extra bijzonder maakt zijn uiteraard de garnalen. Ze zijn niet alleen veelzijdig en snel gaar, maar ook een fantastische smaakmaker. Garnalen hebben van nature een smaak die zich uitstekend laat combineren met de pittigheid van knoflook en peper.

Spaghetti met garnalen ingrediënten

Voeg wat frisheid en pit van rucola aan toe aan dit gerecht, plus natuurlijk wat Parmezaanse kaas, en je hebt een combinatie die perfect is. Het mooie is dat garnalen nauwelijks voorbereiding nodig hebben. Alleen even kort aanbakken en ze zijn al klaar.

De saus

De basis van deze spaghetti met garnalen is een saus die echt in een paar minuten klaar is. We mixen in een hakmolen (bekijk hier welke wij zelf in de keuken gebruiken) zongedroogde tomaten, knoflook en rode peper fijn tot een pasta die we kort aanbakken. Dat geeft een kruidige smaak die meteen de toon zet.

Spaghetti met garnalen saus

Wanneer de garnalen erbij gaan en we alles afblussen met een scheut witte wijn, ontstaat er een geweldige saus. Door de spaghetti er direct in te mengen, neemt de pasta alle smaken op. Een beetje citroensap maakt het wat lichter en frisser. En haalt ook wat pit eruit. Voeg gerust extra peper toe als je juist meer wit wil.

Serveren en genieten

Op tafel ziet dit gerecht er al even feestelijk uit als dat het smaakt. We verdelen de spaghetti met de saus over borden, strooien er royaal extra citroenrasp en Parmezaanse kaas over en maken het af met verse rucola.

Pasta met garnalen

En dat allemaal in een minuut of twintig! Serveer er optioneel een frisse salade bij en natuurlijk een glas Italiaanse witte wijn en je hebt een maaltijd die smaakt alsof je in Sicilië aan tafel zit.

Spaghetti met garnalen en rucola

Spaghetti met garnalen

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 116 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 200 g garnalen
  • 160 g spaghetti
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • 150 ml witte wijn
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 citroen
  • Rucola
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Kook 160 g spaghetti in 10 minuten beetgaar.
  • Mix ondertussen 8 zongedroogde tomaten samen met 2-3 tenen knoflook en 1 rode peper in een hakmolen fijn.
  • Fruit het geheel kort even aan in een scheutje olijfolie. Voeg 200 g (grote) garnalen toe en bak enkele minuten mee.
  • Blus het geheel af met circa 150 ml witte wijn en laat rustig pruttelen.
  • Rasp ondertussen de schil van 1 citroen en rasp tevens 30 g Parmezaanse kaas.
  • Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Meng goed door het geheel en voeg het sap van een 1/2 citroen toe.
  • Verdeel over 2 borden en voeg de citroenrasp toe samen met de geraspte kaas. Voeg naar smaak grof zeezout en verse peper toe. Serveer met de rucola en eventueel een frisse salade 'on the side'. Buon appetito!

Spaghetti met garnalen en rucola

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Lia 6 juli 2023 - 08:00

Een recept waar ik blij van word. Verrukkelijk! Wat lekker kan zijn om 1 of twee ansjovis toe te voegen.

Reply
Maud 6 mei 2024 - 12:36

Wat een topper dit! Echt een heerlijk gerecht en binnen no time klaar.

Reply
1 2