11,1K
Joe uit Iowa
Dit waanzinnig lekkere broodje uit Amerika moet je echt een keer geproefd hebben! Bedacht door ene Joe uit Iowa die het gehakt ‘sloppy’ maakte door er tomatensaus doorheen te roeren. Het lijkt een beetje op de Bolognesesaus die je bij de pasta maakt, maar dan op een wit zacht bolletje! Super lekker, super makkelijk en klaar in een half uurtje.
22 reacties
Vrijdag Sloppy Joe gemaakt wat een heerlijk recept niet alleen om te maken maar ook om te eten hebben er echt van zitten genieten.
Fijn dat het in de smaak viel Cor!
Zoooo wat lekker zeg
Ik maak al Sloppy Joe sinds mijn dochters de film It Takes Two voor het eerst zagen, minstens 20 jaar geleden. In de loop der jaren hebben we ervaren dat het heel handig is om de kadetten als een pita open/in te snijden. Ook lekker: wat fijngesneden ijsbergsla in t broodje erbij proppen en/of kaas. Wat ook lekker is: de binnenkant besmeren met mayonaise.
Mijn recept wijkt overigens wel af van die van jullie.
He mannen, was lekker! Heb olie voor het gehakt weggelaten en 2 lepels ketchup vervangen voor bbq saus
Leuk om te horen Dennis, fijn dat de sloppy joe in de smaak viel 🙂 Thanks voor je berichtje!
Ik maak em vanavond, maar dan met ingelegde komkommers ernaast. Zeg maar als tafelzuur. Zin in!
Maak dit al jaren, sinds de film the parent trap, m’n dochters zijn er dol op, vragen erom als ze komen eten 😊 wat betreft de manier van eten, ik snijd de kadetjes open zoals n pita, doe er ook wat fijngesneden ijsbergsla bij, soms n plakje kaas, en dan eten zoals n broodje shoarma, met 2 handen 😉
Nou wat leuk dat je de sloppy joe al kende Esterella! Lekker inderdaad ook in een pita 🙂
Ik ga het morgen maken en maak er oopsies(broodje) bij.
Een vriendin van mij benoemde dit vandaag als to do of to make :-).
Wordt vervolgd.
Gr. Riet
Haha lekker Rita, geniet ervan!
Oopsies gemaakt en Sloppy Joe erop.
Wat een fantastisch recept.
Overheerlijk.
Dank voor het delen van dit recept.
Wouw factor: Hoog.
Haha dat horen we heel graag Riet, leuk! Fijn dat je van het broodje genoten hebt 🙂
Ik zeg: Maken! Allebei onze jongens hebben vanavond feestjes voor de boeg, dus wat legt een betere bodem dan Sloppy Joe….grinnik…
Ben het nu aan het maken en heb al even voorgeproefd en -geroken….
Mèn, wat lekker!!!
Heb uiteraard een dubbele hoeveelheid gemaakt, want twee knullen van 18 en 20….grinnik….
Haha de jongens hebben maar geluk met zo’n vader die zoiets lekkers voor ze maakt, leuk!! Fijn dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Zag de naam Sloppy Joe bij Gordon voorbij komen, naast de leuke naam zag het er heerlijk uit. Dag erna kwam ik toevallig jullie recept tegen. Net gemaakt en het valt bij iedereen echt in de smaak. Deze komt zeker vaker op ons menu😋.
Onderschat heerlijk Amerikaans eten, van vette hap tot supergezond: het kán! Bak bv tomaten met ui, ipv blikje tomatenblokjes, Vervang een deel gehakt voor fijngesneden droge worst/salami en bak zonder olie, of durf es lever toe te voegen aan je gehakt. Beleg je broodje eerst eens met een laag coleslaw (óf de selderijsalade/farmersalade uit een Hollandsche supermarkt collectie). voor extra groentjes. Serveer bovenop de dampendhete gehaktsaus wat parmesan flakes, of bv gerookte kaas/cheddar. Vervang je broodje es voor deuvekater, of brioche. Zoveel variaties mogelijk… suiker karamelliseren, vleestomaten erin sudderen, paprikaatje erbij, gehakt met eoa zout broodbeleg (pastrami?), toevoegen en dan kruidnagel en kaneel, warm wit broodje, op 1 helft een schep dikke saus, andere helft met dik cheddardip besmeren en er lekker opdrukken, HEAVEN!
Vandaag gemaakt en het was lekker!!!
Zocht naar iets om bij een rest rijst met doperwtjes en mais te eten, dit gaat t worden! Lekker, en witte bolletjes heb ik ook nog wel.
Echt lekker recept! Dank voor het delen
Het was heerlijk!!!!! Ik heb er coleslaw bij gedaan en voor de broodjes heb ik afbak Turkse broodjes gebruikt. Was top 🙂
Jeannine