Home Brunch en lunch Snelle, frisse tonijnsalade

Snelle, frisse tonijnsalade

door SmaakMenutie
Zelf tonijnsalade maken

Heerlijk op een stokbroodje

Op zoek naar een makkelijke en lekkere tonijnsalade en weinig tijd? Deze salade is klaar in een handomdraai en heerlijk op bijvoorbeeld een stokbroodje of op toast als lunch!

Zelf tonijnsalade maken

Tonijnsalade

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 65 keer gestemd )

Ingrediënten

1 blikje tonijn (op water of olie) van 160 gr
1/2 rode ui
1 tl (scherpe) mosterd
2 el mayonaise
Paar kleine augurkjes
Handje bieslook (optioneel)

Zo maak je het

  • Voor 4 riant belegde boterhammen. Laat de tonijn uitlekken en snijd een halve rode ui heel fijn. Meng de ui bij de tonijn en voeg 2 el mayonaise toe en 1 tl mosterd. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Snijd een paar kleine augurkjes in kleine blokjes en voeg deze toe aan het geheel. Meng goed door elkaar.
  • Voeg tot slot wat fijngesneden verse bieslook toe en maak op smaak met peper.

Tonijnsalade maken Tonijn salade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

9 reacties

Bas verhoef 13 december 2020 - 11:24

1/2 gekookte grote aardappel erbij..✌?

Reply
Jess 6 januari 2021 - 12:51

Hoelang kan je dit bewaren in de koelkast?

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2021 - 16:01

Hoi Jess, maximaal 2-3 dagen!

Reply
Dennis 18 januari 2021 - 00:21

Je maakt het echt lekker met een twee theelepels tomatenketchup en een goede scheut worcestersaus!

Reply
SmaakMenutie 18 januari 2021 - 11:30

Klinkt ook lekker Dennis, thanks voor de tip!

Reply
Yvonne 26 januari 2021 - 12:25

Feitelijk hebben jullie het over uitlekgewicht 112 gr tonijn toch?

Reply
SmaakMenutie 26 januari 2021 - 12:33

Yes! 🙂

Reply
Soraya 21 februari 2021 - 17:56

super lekker maar misschien kan je het beter met mayonise maken dat is de marrokaanse manier

Reply
SmaakMenutie 22 februari 2021 - 09:07

Wij gebruiken ook Mayonaise Soraya 🙂

Reply