Knoflooksaus

klaar in een paar minuten!

door SmaakMenutie
Knoflooksaus maken

Nooit meer kant-en-klare

Als je eenmaal een keer zélf knoflooksaus gemaakt hebt, koop je echt nooit meer kant-en-klare knoflooksaus. Niet alleen omdat het veel lekkerder is, maar ook omdat het in een paar minuten klaar is. Bovendien kun je het helemaal aanpassen naar je eigen smaak. Deze saus is niet alleen heerlijk bij een zelfgemaakte pita kipshoarma of falafel, maar ook perfect als dip bij de BBQ of als toevoeging aan salades en sandwiches.

Knoflooksaus

Paar ingrediënten

Het mooie van zelf knoflooksaus maken is dat je het eigenlijk met maar een paar eenvoudige ingrediënten kunt doen. Meestal bestaat de basis uit mayonaise, Griekse yoghurt of een combinatie van beide, afhankelijk van de romigheid die je wilt. Knoflook is natuurlijk de ster van de saus, maar ook citroensap en peper en zout kunnen de smaken mooi in balans brengen. Wij maken de saus zelfs een beetje zoeter door theelepeltje honing om de scherpe smaak van knoflook te verzachten. Wil je de saus een extra kick geven? Voeg dan een snufje cayennepeper voor wat pit.

Knoflooksaus ingrediënten

Gezondere keuze

Zelf knoflooksaus maken is niet alleen lekkerder, maar ook gezonder. In veel kant-en-klare varianten zit een flinke dosis suiker, conserveermiddelen of andere toevoegingen die je zelf kunt vermijden door het zelf te maken. Het gebruik van Griekse yoghurt bijvoorbeeld, zorgt voor een extra dosis eiwitten en maakt de saus minder zwaar dan wanneer je alleen mayonaise gebruikt. Zo kun je met een gerust hart genieten van je zelfgemaakte saus zonder je zorgen te maken over de ongewenste ingrediënten die vaak in de kant-en-klare versies zitten.

Knoflooksaus maken

Knoflooksaus

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 78 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 tl vloeibare honing
  • 3 tenen knoflook
  • 1/2 citroen
  • Verse bieslook
  • Zwarte peper
  • Zout

Zo maak je het

  • Neem een ruime kom en meng 150 g Griekse yoghurt met 2 el mayonaise en 1 tl vloeibare honing.
  • Voeg 2-3 tenen geperste knoflook toe samen met een handje fijn gesneden verse bieslook. Meng grondig.
  • Voeg nu naar smaak een klein beetje citroensap en zout en peper toe. 

Knoflooksaus maken

TIP

Maak het een dagje van tevoren dan is het nog lekkerder! Bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

11 reacties

suzanne 30 september 2024 - 10:50

Wow, deze is echt gooooeeeeedddd! Tx!! Ik koop nooit meer n flesje,!!

Reply
Anneke 11 maart 2024 - 16:49

Zo maak ik de knoflook saus ook maar dan met wat honing en mosterd, mijn Griekse vriendin maakte dit voor mij bij de gyros , en wat verse peterselie er over. mmm smullen.

Reply
1 2