Patatje pinda
Heb jij in het buitenland wel eens een patatje pinda op? Of wat dacht je van een berenhap met pindasaus. Of een stuk stokbrood in de pindasaus gedipt? Waarschijnlijk niet, want Nederland is een echt pindasaus-land. Niet voor niets dat de supermarkt vol staat met ‘handige’ bakjes pindasaus die je in 60 seconden opwarmt in de magnetron. Persoonlijk vind ik zo een beetje alle niet-zelfgemaakte pindasaus vreselijk. En eerlijk gezegd begrijp ik ook niet waarom mensen niet zélf de pindasaus maken. Want echt, het is hartstikke simpel mensen. Net als satésaus, ook hartstikke makkelijk. Deze pindasaus maken we met (geroosterde) pinda’s. Maar je kan ook pindakaas gebruiken. Heerlijk voor bij de gado gado, bij de barbecue of bij je patatje oorlog 😉
25 reacties
In plaats van ketoembar, 2 theelepels kencur, verkrijgbaar bij de toko. Heerlijk!
Voeg ook 3 kaffirlimoenblaadjes en sap van een halve citroen toe. Dit geeft een beter uitgebalanceerde smaak.
Wat een goede tip! En zo maakt iedereen zijn eigen variatie pindasaus 🙂
Hai, ik ga het zo gelijk maken, heerlijk!
Heb alleen een vraagje wat verstaan jullie onder dikke kokosmelk!?
Groetjes Simone
Lekker Simone! Wij gebruiken altijd een blikje kokosmelk van de toko, die is wat ‘vetter’. Maar die van de supermarkt volstaat ook prima!
Heerlijke pindasaus bij de Gado Gado. Voor de saus heb ik KARA kokosmelk bij de toko gehaald, prima dikte!
Leuk dat je onze pindasaus bij de Gado Gado hebt gemaakt Leo! Fijn dat-ie in de smaak viel 🙂
Ga ik vanavond maken. Lijkt me heerlijk! Kun je dit ook invriezen?
Misschien kan het wel Francesca maar we hebben het zelf nooit geprobeerd en zouden het ook niet zo snel doen. Vers is het lekkerste 🙂
Kan ik de 150 gr pinda’s vervangen door 150 gr pindakaas?
Ik denk dat je dan wel wat meer pindakaas moet gebruiken en wat minder kokosmelk. Het gaat een beetje op gevoel. Wellicht kan je dan beter kiezen voor onze satésaus
goedemiddag, gebruik ik hier rauwe pinda’s voor of kant en klare ongezouten pinda’s.
en complimenten voor alle recepten, ze zijn stuk voor stuk allemaal heerlijk
ik hoor graag van jullie
Hi Will, kant-en klare ongezouten pinda’s. En bedankt voor het compliment, leuk te horen! 🙂
Ik heb het al meerdere keren gemaakt, inderdaad het is super lekker jullie pindasaus. Voor mij de enige echte lekkere pindasaus.
Dank jullie wel !
Leuk te horen Elise! Fijn dat je van ons (familie)recept genoten hebt 🙂
Hoi heerlijk sausie, als ik gezouten pinda,s gebruik en ik voeg geen zout toe kan dat ook of is er een reden gr john
Nee hoor John dat kan ook als je gezouten pinda’s gebruikt! 🙂
Boh, net voor de eerste keer gemaakt samen met jullie Indische saté. Enorm Lekker!
Hoiii mannen. Hoeveel.pindakaas moet ik gebruiken inplaats van pinda’s?
Met vriendelijke groet,
Karin.
Hoi Karin, ik denk dat je dan ongeveer 150 g pindakaas moet gebruiken en wat minder kokosmelk (100-150 ml), maar wellicht kan je dan beter onze satésaus maken!
Hii,
Ik ga een Indische rijsttafel maken voor kerst, maar kan ik de saus een dag van te voren maken en opwarmen? En zou ik de trassi eruit kunnen laten?
En nog een vraag over loempia’s, ga jullie recept gebruiken maar weten jullie of je loempia’s met rijstvellen kan invriezen?
Bedankt alvast! En fijne dagen nog voor iedereen!
Groetjes Bonnie
Wat origineel om dat met kerst te doen, leuk! Pindasaus kan je prima een dag van tevoren maken (eventueel een beetje vocht of kokosmelk toevoegen bij het opwarmen de volgende dag). Trassi kan je achterwege laten en de ongebakken loempia’s kan je invriezen hoor (eventueel wat bakpapier ertussen zodat ze niet aan elkaar vriezen). Geniet ervan en fijne dagen!
Jaa toch?! Het is best wel wat werk maar dan heb je ook wat! Ben nu al 2 dagen bezig met alles voorbereiden, en allemaal jullie recepten. Bedankt voor je reactie nog.
Groetjes Bonnie
Jaa toch?! Het is best wel wat werk maar dan heb je ook wat! Ben nu al 2 dagen bezig met alles voorbereiden, en allemaal jullie recepten. Bedankt voor je reactie nog.
Groetjes Bonnie
Dag, wij vonden de smaak van de kokosmelk te overheersend. Kan je dit (deels) vervangen door kookroom of melk
Jahoor! Wij zouden dan wel kiezen voor kookroom