Pepersaus

door SmaakMenutie
Pepersaus

Lekker bij vlees

Deze heerlijke pepersaus mag niet ontbreken bij een biefstukje, steak of wat dacht je van een kip- of varkensschnitzel. Maar net zo lekker bij groenten. Liever geen runderbouillon omdat je vegetariër bent? Vervang dit dan door groentebouillon. Zo makkelijk kan het zijn!

Pepersaus

Pepersaus

Print dit recept
Personen: 2-4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.7/5
( 20 keer gestemd )

Ingrediënten

25 g roomboter
150 ml kookroom
1 teen knoflook
1 runder bouillonblokje
2 el bloem
2 el whisky (of cognac)
2 el groene peperkorrels
Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Smelt 20-25 g roomboter en voeg vervolgens 1 geperst teentje knoflook toe. Fruit de knoflook heel kort mee.
  • Maak ondertussen 250 ml bouillon van 1 runderbouillonblokje (neem een 1/2 blokje voor een minder zoute variant).
  • Zet het vuur iets lager en voeg 2 el bloem toe. Meng tot je een roux hebt en bak 2-3 minuten al roerend.
  • Blus af met 2 el whisky. 
  • Voeg in 2-3 etappes al roerend de bouillon toe tot je een gebonden saus hebt.
  • Voeg vervolgens 2 kleine el groene peperkorrels toe samen met 100-150 ml kookroom. Laat het geheel al roerend circa 10 minuten verder inbinden.
  • Voeg naar smaak fijngehakte peterselie toe (optioneel).

Pepersaus maken Klassieke pepersaus Pepersaus

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!