Home Borrelhapjes en sausjes Omeletrolletjes met zalm

Omeletrolletjes met zalm

door SmaakMenutie
Omeletrolletjes met zalm

Lekker borrelhapje

Een leuke (en lekkere!) variant op de zalm wrap zijn deze omeletrolletjes met zalm. Maar voor de pannenkoek gebruiken we in plaats van een Mexicaanse tortilla (maismeel), een omelet. Hij lijkt daarmee een beetje op de Spaanse tortilla. Leuk om te serveren als borrelhapje of als onderdeel van dit heerlijke zalm voorgerechtje!

Omeletrolletjes met zalm

Omeletrolletjes met zalm

Print dit recept
Personen: 10 rolletjes Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

200 g gerookte zalm
100 g kruidenkaas
3 eieren
Verse bieslook
Verse peterselie

Zo maak je het

  • Hak een handje bieslook en peterselie fijn en roer door 3 geklutste eieren. Goed door elkaar mixen en bak hiermee 2 middelgrote omeletten (formaat: normale koekenpan).
  • Laat de omelet even afkoelen (3-5 minuutjes).
  • Bestrijk de omelet (volledig) met de roomkaas en zalm en rol vervolgens voorzichtig op. Rol in aluminum of vershoudfolie en laat even (minstens 15 minuten) opstijven in de koelkast.
  • Snijd vervolgens met een goed scherp mes mooie rolletjes. That's it. Weer eens wat anders dan de klassieke zalm-wrap!

Omeletrolletjes met zalmOmeletrolletjes met zalm

TIP

Eventueel kan je wat melk toevoegen aan je geklutste ei, dit zorgt voor extra smeuïgheid. De stelregel is 1 el melk per ei.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

5 reacties

Karin 27 januari 2021 - 18:47

Vandaag gegeten, super lekker, zowel warm, lauw en koud!

Reply
SmaakMenutie 28 januari 2021 - 09:50

Leuk om te horen Karin! Fijn dat de rolletjes in de smaak vielen 🙂

Reply
Ank van der Mark 17 januari 2023 - 09:15

Kun je de omeletrolletjes een dag van te voren maken.

Reply
SmaakMenutie 18 januari 2023 - 16:17

Ik zou de omelet een dag van tevoren maken! Helemaal maken wordt er denk ik niet lekkerder op.

Reply
hendrina 12 juni 2023 - 15:03

heb ik net gemaakt heerlijk

Reply