Home Pasta Pasta met kabeljauw in pesto-roomsaus

Pasta met kabeljauw in pesto-roomsaus

in 20 minuten op tafel!

door SmaakMenutie
Pasta met kabeljauw in pesto-roomsaus

Snel en makkelijk

Geen zin om lang in de keuken te staan vanavond? Dan is deze heerlijke pasta met kabeljauw en prei in pesto-roomsaus echt een uitkomst! Dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel en je hebt slechts vijf ingrediënten nodig.

De pesto is dé smaakmaker en zorgt voor een romige, kruidige saus die perfect samengaat met de zachte textuur van de vis en de frisse smaak van de prei. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd die zowel voedzaam als smaakvol is.

Pasta met kabeljauw en roomsaus

Simpele bereiding, groots resultaat

De bereiding is kinderlijk eenvoudig, maar het resultaat smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan. De prei stoven we op matig vuur in circa 4-5 minuten tot deze lekker zacht is. Daarna voegen we de pesto en kookroom toe, wat zorgt voor een romige saus. Ondertussen kook je de pasta (naar keuze) volgens de aanwijzingen op de verpakking, zodat alles tegelijkertijd klaar is. Het grote voordeel van dit gerecht? Je hebt nauwelijks afwas en toch een bord vol comfortfood.

Pasta vis recept

Kabeljauw: een veelzijdige en gezonde keuze

Kabeljauw is een heerlijke en magere vissoort die zich perfect leent voor snelle bereidingen. De vis heeft een milde smaak en een vrij stevige structuur, waardoor hij niet snel uit elkaar valt. Bovendien is kabeljauw rijk aan eiwitten en bevat hij gezonde vetzuren die bijdragen aan een gebalanceerd dieet. Liever een andere vis? Geen probleem! Je kunt deze pasta ook bereiden met andere witvis, zoals schelvis of koolvis. Zo kun je variëren naar eigen smaak.

Een variatie op een klassieker

Misschien komt deze combinatie van pasta met pesto je bekend voor? Dat kan! In een eerdere versie combineerden we pesto met kip en broccoli, maar deze variant met vis en prei is minstens zo lekker. De zachte en licht pittige smaak van prei past perfect bij de romige pesto-roomsaus en de milde kabeljauw. Dit gerecht biedt niet alleen een heerlijke smaak, maar zorgt er ook voor dat je zonder moeite een goede portie eiwitten, gezonde vetten en vezels binnenkrijgt. Ideaal toch?

Pasta met kabeljauw in pesto-roomsaus

Pasta met kabeljauw in pesto-roomsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.6/5
( 63 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 160 g spaghetti
  • 75 g groene pesto
  • 150 ml kookroom
  • 2 kabeljauwhaasjes (of kabeljauwfilet)
  • 2 preien
  • Roomboter

Zo maak je het

  • Kook 160 g pasta naar keuze in circa 11-12 minuten al dente.
  • Snijd ondertussen 2 kleine preien in (halve) ringen. Verhit een flinke klont boter en bak de prei kort rondom aan. Doe het deksel op de pan en stoof de prei op matig vuur in circa 4-5 minuten zacht.
  • Voeg circa 75 g pesto toe aan het prei-mengsel samen met 150 ml kookroom. Laat zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Als het geheel te snel indikt voeg je wat extra room toe.
  • Bestrooi ondertussen 2 stukken kabeljauw rondom met zout en peper en bak aan beide zijden ongeveer 3-4 minuten tot de vis goudbruin is.
  • Giet de pasta af en meng met het prei-pestomengsel. Voeg naar smaak (grof) zeezout en/of peper toe. Serveer met de kabeljauw en eventueel een frisse salade.

Pasta met kabeljauw

TIP

Benieuwd naar wat je nog meer met kabeljauw kan? Klik hier klikken voor nog meer inspiratie. Zoals een aantal heerlijke kabeljauw recepten uit de oven.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

4 reacties

Rianne 26 mei 2022 - 19:23

Vanavond gemaakt, binnen een half uur op tafel (wel vooraf gesneden etc), het was heel lekker.Ook onze gasten vonden het heerlijk. Dit komt zeker nog wel eens op tafel, dank je wel voor het recept!😋

Reply
Ilse 14 februari 2023 - 20:27

Heel erg lekker! Had er zelf ook nog wat kersttomaatjes aan toegevoegd. Een receptje om te onthouden!

Reply
Katherine Raes 24 maart 2023 - 19:58

Super lekker
Ik heb enkel de prei vervangen met italiaanse roerbakmix en ook verse tonijn toegevoegd.
Super!

Reply
Loes 29 juni 2023 - 18:12

Ook vandaag een recept van jullie site gebruikt om HEERLIJK te eten!

Reply