10,9K
Winters kostje
Deze ovenschotel met prei en rookworst is ideaal voor een doordeweekse (winterse) dag. Je zet namelijk binnen een half uurtje een complete maaltijd op tafel. Natuurlijk maken we er zelf een heerlijk sausje bij met mosterd, zodat het net wat meer pit krijgt. De rookworst maakt het echt een winters kostje en de topping van geraspte kaas maakt het helemaal af. Wij kozen hier voor krieltjes, maar je kan elke type voorgekookte aardappeltjes gebruiken. Al trek gekregen? Aan de slag!
16 reacties
Hallo Tim en Erik,
Deze ovenschotel lijkt me heerlijk, ik ben fan van jullie recepten!
Zou je voor dit recept een verse rookworst kunnen gebruiken zonder hem van te voren 20 minuten in heet water te wellen?
Alvast bedankt voor jullie antwoord!
Vriendelijke groet,
Heidi
Hi Heidi, leuk om te horen! Je kan zeker ook verse rookworst gebruiken. Wij kopen hem ook vaak bij de slager. Je hoeft hem dan niet eerst te wellen hoor. Eet smakelijk!
Een complete mislukking,de worst was lekker en het bovenste laagje,verder was er niets gaar geworden.
De prei waren harde reepjes en de voorgekookte krieltjes waren ook nog keihard en dan helpt het niet als je het langer in de oven laat staan !
Wat vervelend dat de ovenschotel niet is gelukt! Wij maken hem regelmatig en hij is bij ons nog nooit mislukt. Wellicht heeft het met je oven te maken? Bij onze hetelucht oven op 200 graden gaat het perfect namelijk. Misschien eens proberen op een hogere stand 🙂
Wat een heerlijke schotel is dit. Allebei hebben we nog een keer opgeschept en toen was de schaal schoon leeg.
Ik had een grote zoete aardappel liggen, daar heb ik aardappelpuree van gemaakt met een klontje boter, crème fraîche en mosterd.
De prei heb ik even geblancheerd in kokend water. Van de deli-afdeling in de supermarkt had ik 3 kant en klaar gegrilde worstjes in plakjes gesneden. Puree onder op, dan de worst en de prei, de topping van crème fraîche met mosterd en de geraspte kaas, dan in de oven.
We hebben onze vingers er bij wijze van spreken bij opgegeten. Zo lekker! Bedankt mannen.
Wat heerlijk Magda, fijn dat jullie ervan genoten hebben! En goed idee die zoete aardappel 🙂
Dit een paar dagen geleden gemaakt, het was heerlijk! Net als de rest van jullie recepten. Echt een aanrader jullie site👍
Leuk te horen Marjon! Fijn dat onze recepten in de smaak vallen 🙂
het was heerlijk ik heb de aardappeltjes nog een paar minuutjes in de magnetron gedaan ook had ik nog een rode paprika liggen dus deze er ook maar bij gedaan de oventijd heb ik verdubbeld en het smaakte geweldig lekker
Het was heerlijk. Ik heb de pittige rookworst van Unox gebruikt. De volgende keer maak ik de schotel met mini krieltjes.
Ik vond het zalig. De krieltjes voor gegaard nog even en de prei gesmoord vooraf. Piccalilly bij gegeten.
Volgende keer dezelfde ingrediënten maar dan met andijvie en half spekjes halve rookworst.erg smakelijk recept
ik geef 5 sterren, heerlijk gegeten.
Keep up the goodwork and stay safe
Hij is heerlijk!!! Een blijvertje!!!!!
Al een paar keer gemaakt, erg lekker.!!!
Voor het eerst gemaakt, maar wederom ook weer erg lekker. Ik had mini krieltjes, maar bepaalde waren nog klein beetje hard, dus volgende keer ietsjes langer misschien in de oven laten.
Ik vond dit een lekkere schotel. Moest wel wat langer in de oven. En ik heb 200 gr. crème fraiche gebruikt met wat meer melk en mosterd (omdat ik er van hou😄) Ik denk dat je er ook lekker mee kunt ‘rommelen’ tomaat er bij, of kleine gehaktballetjes ipv rookworst. Dit wordt zeker een blijvertje!