Home Vlees en kip Heerlijke lamsrack (ja, jij kan dit ook!)

Heerlijke lamsrack (ja, jij kan dit ook!)

door SmaakMenutie

Puur en rijk van smaak

Vaak hoor ik dat mensen het eng vinden om lamsrack te maken omdat ze bang zijn dat het mislukt. Nergens voor nodig! En je hoeft ook niet moeilijk te doen met allerlei ingewikkelde marinades of bereidingen. Dit stukje lamsrack is puur en dankzij de mosterd enorm rijk van smaak. En… geen gedoe in de pan; de oven doet het meeste werk. Serveer lekker met aardappeltjes, stoofpeertjes of vergeten groenten en natuurlijk met heerlijke rode wijnsaus. Succes gegarandeerd!

Lamsrack recept

Lamsrack

Vaak hoor ik dat mensen het eng vinden om lamsrack te maken omdat ze bang zijn dat het mislukt. Nergens voor nodig! En je hoeft ook niet... Vlees en kip Heerlijke lamsrack (ja, jij kan dit ook!) European Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

2 à 3 lamsracks per persoon
Scherpe mosterd (Dijon)
Peper en zout

 

Zo maak je het

Als je geen voorgerecht en/of dessert serveert neem je zo'n 3 à 4 racks per persoon. Als je voor meergangen gaat dan is 2 of 3 wel genoeg. Tenzij je natuurlijk een grote eter bent.

  • Verwarm de oven voor op 190-200 graden.
  • Begin met het schoonmaken van de racks. Dat is het witte vet wat aan de botten zit. Met een scherp mes kan je dit makkelijk van het bot af schrapen. Een klein beetje vet is overigens geen probleem. Een secuur werkje, maar geloof me, iedereen kan het.
  • Vouw om de racks een stukje aluminiumfolie en bestrooi het vlees met flink wat peper en zout.
  • Verhit boter in een koekenpan en braadt op hoog vuur het vlees rondom aan zodat het een mooie bruine kleur krijgt. Echt heel kort, het hoeft alleen dicht te schroeien. In de oven gaart het vlees.
  • Bestrijk het vlees rondom met een flinke laag scherpe (Dijon) mosterd.
  • Plaats het vlees in een ovenschaal en verwarm 12-15 minuten in de oven voor een medium gebakken en super mals stukje lam.
  • Laat het vlees nog een paar minuutjes rusten onder aluminiumfolie en serveer direct. Zo simpel is het.

Lamsrack ovenLamsrack maken

Misschien valt dit ook in de smaak