Home Hoofdgerechten Mmm! Ovenschotel kip pesto met wortels en aardappeltjes

Mmm! Ovenschotel kip pesto met wortels en aardappeltjes

door SmaakMenutie

Makkelijk ovengerecht

Wat als je nog aangebroken aardappeltjes, een halve bos bospeen, radijsjes en een pakje kipdijfilet hebt? Juist, dan maken we een snel ovengerecht! Super lekker en ontzettend makkelijk om te maken. Laat de oven maar het werk doen vandaag.

Ovenschotel kip pesto met wortels en aardappeltjes

Wat als je nog aangebroken aardappeltjes, een halve bos bospeen, radijsjes en een pakje kipdijfilet hebt? Juist, dan maken we een snel ovengerecht! Super... Hoofdgerechten Ovenschotel kip pesto, ovengerecht Mediterraans Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

400 gr kipdijfilet
350 gr voorgekookte aardappeltjes
6 wortels (bospeen)
1 rode ui
2 tenen knoflook
Een paar radijsjes
70 gr pesto (of maak deze zelf)
2 el olijfolie
1 el balsamico

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180-190 graden.
  • Hussel de aardappeltjes in een kom met wat olijfolie en zout. Verdeel over een ovenschotel.
  • Snijd de kipdijfilet in hapklare stukjes en voeg deze ook toe aan de ovenschotel.
  • Snijd de radijsjes in stukjes evenals de rode ui. Hussel door de rest heen.
  • De wortels kan je heel houden maar als ze erg dik zijn snijd ze dan wat kleiner zodat ze gelijkmatig garen met de rest. Hussel alles door elkaar.
  • Mix in een kommetje 70 gr pesto, 2 el olijfolie, 1 el balsamico en 2 uitgeperste teentjes knoflook en roer tot een gladde mix. Verdeel dit met een lepeltje over het gerecht.
  • Plaats het geheel nu 35-45 minuten in de voorverwarmde oven. Hussel af en toe alles even goed door elkaar. Smullen maar!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

TIP

Gebruik geen kipfilet, want kipfilet wordt taai als je dit te lang in de oven doet.

Misschien valt dit ook in de smaak

6 reacties

jolanda 1 maart 2018 - 11:53

Hoi Erik, vraagje welke aardappel kan ik het best gebruiken.
Want mijn man is heel kritisch over aardappels uit de oven.
Hij vind ze nl. altijd te hard en dan hoeft ie het niet.

Reply
SmaakMenutie 3 maart 2018 - 14:39

Hoi Jolanda, wij hebben hier stoomaardappeltjes gebruikt van de AH. Dat is zo’n zakje van 650 gram: stoomaardappel mix heet het. Ze gaan vrij lang in de oven, dus hard zullen ze niet meer zijn dan!

Reply
Sabine 17 maart 2019 - 09:50

Hi Erik,
Ik wil je graag een compliment geven
de Indische gerechten zijn echt authentiek.
Zelf ben ik Indisch en sommige gerechten
smaken als ‘thuis’ !
Terimah kasi
Groetjes Sabine

Reply
SmaakMenutie 17 maart 2019 - 13:44

Hoi Sabine, bedankt voor het compliment! Leuk om te horen dat onze gerechten fijne herinneringen oproepen 🙂 Groetjes, Erik- SmaakMenutie

Reply
Ria 6 november 2019 - 09:02

Dag Erik,

Blij dat ik jullie gevonden heb wat een leuke en duidelijke uitleg van recepten.

Gisteren het recept gemaakt! De smaak was goed alleen de groente was niet gaar! ook niet na 1 uur in de oven te hebben gestaan. Ik had de ovenschotel in het midden van de oven gezet. Is dit goed? Misschien dat ik volgende keer de groente voor kook!

Met vriendelijke groet,
Ria

Reply
SmaakMenutie 7 november 2019 - 09:08

Hi Ria. Dank voor je bericht en fijn dat je blij bent met onze recepten :). Wat vervelend dat de groenten niet gaar waren. Voorkoken is sowieso een goede oplossing. Maar het kan soms ook aan de oven liggen… Wij gebruiken een hetelucht oven, dat is net wat anders dan een gewone oven. De groenten iets fijner snijden werkt trouwens meestal ook prima! Misschien makkelijker dan voorkoken! Succes, – Erik

Reply