Home Borrelhapjes en sausjes Mini pizza’s

Mini pizza’s

ideaal als snack!

door SmaakMenutie
Mini pizza's

Voor ieder wat wils

Pizza’s… wie is er níét dol op? Of je nu gaat voor de klassieke margherita, een rijk belegde versie met mortadella en pistache of een veggie variant, er is voor ieder wat wils.

En hoewel natuurlijk niets op kan tegen een krokante pizza uit een Italiaanse houtoven op een zonnig Italiaans terras, kun je ook thuis verrassend lekkere pizza’s maken. Zelfs met een gewone Nederlandse oven! Met kant-en-klaar pizzadeeg maak je in een handomdraai je eigen (mini) pizza’s. Veel lekkerder dan die voorverpakte of diepvriesversies én je bepaalt helemaal zelf wat erop gaat.

Kleine pizza

Zelf pizza’s maken is makkelijker dan je denkt

Zelf pizza maken hoeft dus helemaal niet moeilijk te zijn. Sterker nog, het is juist leuk én ideaal als je iets lekkers op tafel wilt zetten zonder uren in de keuken te staan. Met kant-en-klaar pizzadeeg kun je volop variëren. Gebruik een glas of schaaltje om ronde vormen uit het deeg te steken voor mini pizza’s – perfect als snack of voorgerecht. Liever een grote pizza? Rol het deeg dan gewoon uit op een bakplaat. Bestrijk de bodem met tomaten passata en voeg wat groene pesto toe voor extra smaak.

Mini pizza's recept

Beleggen naar smaak

En dan het leukste gedeelte: het beleggen. Wij gaan vandaag voor twee klassieke smaken – eentje met prosciutto crudo en eentje met pittige salami. Begin met plakjes mozzarella en leg daar de vleeswaren op. Voeg plakjes cherrytomaat toe en een paar verse blaadjes basilicum. Ook lekker: een snuf chilivlokken of wat geraspte Parmezaan voor extra pit. Plaats de pizza’s vervolgens in een voorverwarmde oven (ongeveer 200 graden) en bak ze 15 minuten, of totdat de randjes goudbruin en krokant zijn.

Mini pizza beleggen

Lekker borrelhapje

Mini pizza’s zijn niet alleen heerlijk, maar ook multifunctioneel. Serveer ze als borrelhapje tijdens een feestje, of maak er een hoofdgerecht van met een frisse salade erbij – bijvoorbeeld een klassieke caprese of romige burrata met tomaat en basilicum. Doordat je de toppings zelf kiest, kun je echt eindeloos variëren. Denk bijvoorbeeld aan gegrilde groenten, tonijn, artisjokharten of zelfs een eitje in het midden. Of je nu gaat voor klassiek of experimenteel: met zelfgemaakte pizza zit je altijd goed. Buon appetito!

Mini pizza
Mini pizza's

Mini pizza's

Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.9/5
( 32 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 2 rollen pizzadeeg
  • 1 bol mozzarella
  • 300 g tomaten passata
  • 50 g prosciutto crudo
  • 50 g salami
  • 2 el groene pesto
  • Cherrytomaten
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht) oven voor op 200 graden.
  • Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en maak met behulp van een schaaltje ronde vormen uit het deeg. Per rol maak je circa 6 stuks.
  • Bestrijk de mini pizza's met tomaten passata en licht met wat groene pesto. Beleg vervolgens met plakjes mozzarella, salami of prosciutto, plakjes cherrytomaat en wat blaadjes basilicum.
  • Plaats ze 15 minuten in de voorverwarmde oven of tot ze goudbruin zijn. Serveer met extra basilicum.

Mini pizza's

TIP

Kies volgende keer eens voor pizzabrood (in de smaken salami en caprese), ook lekker! 

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

1 reactie

SmaakMenutie 24 december 2020 - 11:44

Hoi Mada, vers is wel het lekkerst 🙂

Reply