Home Salades en soepen Minestronesoep

Minestronesoep

Italiaanse groentesoep

door SmaakMenutie
Minestronesoep

Grote soep

Eigenlijk is de benaming minestonesoep dubbelop, aangezien minestra Italiaans is voor ‘soep’ en minestrone een vergrootwoord hiervan: een grote soep dus. Dit vanwege de vele ingredienten die erin gebruikt worden. Hoe dan ook, een heerlijke vegetarische groentesoep met lekker veel verse (seizoens)groenten. Wij gebruikten winterpeen, bleekselderij en courgette. Maar sperziebonen of doperwten kunnen bijvoorbeeld ook. Overigens ‘hoort’ er eigenlijk geen pasta in, maar om er een goedgevulde maaltijdsoep van te maken voegen we ook conchiglie (schelpen) pasta toe. Maar laat echter gerust achterwege als je liever de klassieke versie eet. It’s up to you!

Minestronesoep

Minestronesoep

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.0/5
( 40 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 400 g tomatenblokjes
  • 175 g cannellini bonen (1 blikje)
  • 100 g conchiglie pasta (of een andere pasta)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 tenen knoflook
  • 1,5 groenten bouillonblokje
  • 1 courgette
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 1 stokbrood (optioneel)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Blokje Parmezaanse kaas (optioneel)
  • Verse peterselie (optioneel)

Zo maak je het

  • Snipper een ui (of sjalot) en snijd 2 tenen knoflook fijn. Snijd tevens 1 courgette en 1 winterpeen in blokjes en snijd 2 stengels bleekselderij fijn.
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime soeppan en fruit de gesneden ui, winterpeen, bleekselderij en courgette circa 10 minuten aan op middelhoog vuur tot de groenten zachter zijn en vocht afgeven.
  • Voeg de knoflook toe en bak al omscheppend 1 á 2 minuten mee.
  • Voeg nu 1 flinke el Italiaanse kruiden toe samen met 400 g tomatenblokjes.
  • Schenk 750 ml warm water bij het geheel samen met 1,5 verkruimeld groentebouillonblokje. Breng tegen de kook en voeg ook 1 blikje cannellini bonen toe. Deksel op de pan en laat het 20-30 minuten pruttelen.
  • Voeg vervolgens 100 g pasta toe en kook nog 10 minuten mee of tot de pasta gaar is en het geheel ietwat is ingedikt.
  • Serveer met verse peterselie (optioneel) en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas en stokbrood.

Minestronesoep receptMinestronesoepMinestroneItaliaanse groentesoep

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

6 reacties

Laura 5 februari 2022 - 07:15

Ik wil deze soep graag maken, maar ik mag geen tomaten eten. Wat kan ik daarvoor in de plaats nemen?

Reply
Peter 5 februari 2022 - 08:41

Misschien is een pot geroosterde paprika gepureerd een optie? Wat denken de mannen daarvan?

Reply
Daan 5 februari 2022 - 11:43

Dan kun je deze soep niet maken, want er moeten tomaten in. Je kunt misschien een soep uitzoeken waar geen tomaten in zitten. Of deze soep maken, maar dan zonder de tomaten. Je kan ook heel andere groente gebruiken. Dat is het mooie van soep!

Reply
SmaakMenutie 7 februari 2022 - 10:10

Wij sluiten ons aan bij Daan, maar je zou de tip van Peter kunnen proberen Laura! Wellicht dan wel iets minder van en wat meer andere groenten 🙂

Reply
Rob 7 december 2022 - 11:31

De soep was heerlijk op die cannelli bonen na, de volgende keer laat ik die achterwege.

Reply
Elly van Zwol 21 juli 2023 - 18:54

Vandaag deze heerlijke soep gemaakt.
Heerlijk met nog wat kleine blokjes kaas op je bord.
Bedankt voor het delen.

Reply