10,K
Een snelle ‘coq au vin’
Je denkt misschien meteen aan coq au vin bij dit recept. Maar nee, bij coq au vin wordt de kip gestoofd in rode wijn. Wij maken vandaag heerlijke kip in een romige witte wijnsaus. Super makkelijk, erg smaakvol en een stuk sneller klaar. Wij serveerden er frietjes en een frisse salade bij, maar je kan ook kiezen voor rijst of pasta. Net waar je zin in hebt!
29 reacties
Erg lekker, vandaag gemaakt met kippedij en zeker voor herhaling vatbaar.
Hi Diana, wat leuk om te horen! Ja met kippendij kan het ook heel goed 🙂
Het was heerlijk maar de saus bleef bij mij erg dun.
Maar zeker voor herhaling vatbaar. Alleen dan kijken of ik de saus dikker krijg.
Hi Esther, fijn dat het in de smaak viel. De saus hoort wat dunner te zijn. Dus dat is helemaal niet erg! Je kan ‘m met een beetje maizena wat in laten dikken mocht je het te dun vinden. Succes!
Echt een heerlijk gerecht/recept, gaan we zeker vaker eten!! Wij aten het van de week met rijst. Wij vonden de saus verrukkelijk, helemaal in combinatie met de rijst!
Leuk om te horen Sandra! Lekker hoor met rijst 🙂
Ziet er lekker uit ! Vraagje : aangezien er alcohol in gaat, dampt dat er voldoende ver uit zodat het ook een verantwoordde maaltijd is voor tieners ?
Thanks Bas! En ja hoor, zo’n 99% alcohol kookt er altijd uit. Echter zal er altijd een heel klein beetje aanwezig blijven. In mijn ogen geen probleem, maar die keuze laat ik aan jezelf 🙂
Gebruik je voor 4 personen een halve liter wijn of is er een andere optie?
Nee hoor Tessa er is voldoende saus voor 4 kipfilets! Wellicht iets meer witte wijn gebruiken 🙂
Heeeerlijk!! Vanavond gegeten met frietjes en doperwtjes. Alles schoon op.
Lekker Judy! Fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Al twee keer met kerst klaar gemaakt en valt elke keer in de smaak. Dit jaar met kipfilet gedaan en merk dat dat toch wel droger is. Vorig jaar klaar gemaakt met kippenpoten en na het aanbakken verder laten garen in de oven, dat vond ik persoonlijk lekkerder. Ik had deze keer voor 6 personen klaargemaakt en daardoor het recept x3 gedaan. Het water en wijn ook x3 gedaan, maar toen werd het geheel wel te waterig, dat was wel zonde.
Hoi Talitha, fijn dat het in de smaak viel! De ingrediënten voor de saus hadden niet x3 gehoeven hoor, want er is voldoende vocht 🙂
Snel en makkelijk te maken en bovendien heerlijk!
Ik heb al vele recepten van jullie gemaakt en ze waren allemaal erg lekker. Jullie site geeft genoeg inspiratie om telkens wat lekkers op tafel te zetten
We zijn fan😍
Bedankt!
Is er een bepaald groente bijgerecht aan te raden wat dit gerecht goed aanvult? Mag zowel een salade als warme groenten zijn.
Wij serveerden er frietjes en een frisse salade bij, maar je kan ook kiezen voor rijst of pasta. Qua groenten zou ik kiezen voor haricot verts of misschien groene asperges!
Recept lijkt me héél lekker. Kan je dit ook goed vtv maken???
Het kan wel, maar je hebt dan wel de kans dat de kip wat droger wordt!
Hi mannen, vandaag gemaakt voor 3 personen. Iets meer kipfilet en obv reacties en jullie advies iets meer witte wijn gebruikt. Een volgende keer zal ik max. 80 gram katenspek gebruiken. MAAR verder een heel lekker gerecht! Dankjewel!
Hoi, ik wil het recept vanavond gaan maken met rijst voor 5 personen.
Wat kunnen jullie mij adviseren om erbij te maken als groente?
Haricot verts hadden jullie al genoemd.
Ik “steel” regelmatig recepten van jullie site, altijd succes, dus jullie hebben 5 grote fans, en ik ben de populaire vader/kok dankzij jullie.
Bedankt jongens!!!
Fijn dat onze recepten in de smaak vallen bij iedereen Remy, leuk! Je kan voor heel veel groenten kiezen, bijvoorbeeld groene asperges, sperziebonen, doperwtjes of broccoli. Nét waar je zin in hebt. Geniet ervan!
Heerlijk gesmuld! Dank jullie wel voor de.lekkere recepten!
Blijft een super gerecht. Wat betreft de smaak krijg ik veel complimenten. Maar hoe het er bij mij uitziet lijkt totaal niet op de foto’s (bij mij is het veel doorzichtiger en minder geel). Nog tips daarvoor?
Leuk om te horen Muriel! De kleur zou zo maar kunnen komen door het bouillon blokje kunnen komen. En als het wat dun blijft, wat meer maizena gebruiken. Als de smaak maar goed is 🙂
Vraagje! Ik ga dit maken voor 10 mensen, als gerecht bij een buffet. Ik wil dus misschien kippendij gebruiken, en door midden snijden. maar de vraag is moet ik ook 5x zo veel vocht
Gebruiken of kan dat minder?
Vraagje! Ik ga dit maken voor 10 mensen, als gerecht bij een buffet. Ik wil dus misschien kippendij gebruiken, en door midden snijden. maar de vraag is moet ik ook 5x zo veel vocht
Gebruiken of kan dat minder? Zo ja hoeveel dan?
Kan ik dit gerecht ook in de ochtend maken of een dag van te voren?
Leuk! Het vocht zeker niet vervijfvoudigen, want dan is het lastig om het goed gebonden te krijgen. Ik zou het eerder ruim verdubbelen. Óf, maar het recept 2x en dan van alles net iets meer. Op zich kan het wel maar het lekkerst is om het op de dag zelf te maken omdat je anders de kans hebt dat het uitdroogt. Geniet ervan!