Home Borrelhapjes en sausjes Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

door SmaakMenutie

Lekker pittig

Deze mini worstenbroodjes zullen het super goed doen als party hapje! Je hebt ze zo klaar en ze smaken zowel koud als warm uitstekend. Dankzij de chorizo zijn ze lekker pittig, dus mosterd hoeft niet per se. Je kan ze bovendien makkelijk een dag van te voren maken. Als je ze warm serveert dan volstaat het om ze enkele minuten in de oven op te warmen. Easy toch. Liever een Brabants worstenbroodje? Die hebben we ook.

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

Deze mini worstenbroodjes zullen het super goed doen als party hapje! Je hebt ze zo klaar en ze smaken zowel koud als warm uitstekend. Dankzij... Borrelhapjes en sausjes Spaanse mini worstenbroodjes European Print dit recept
Personen: 24 stuks Bereidingstijd: Wachttijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.7/5
( 18 keer gestemd )

Ingrediënten

300 g half-om-half gehakt
100 g chorizo
6 plakjes bladerdeeg
2 eieren
1 sjalot
4 el paneermeel

Zo maak je het

  • Verwarm de (hete)luchtoven voor op 180-200 graden.
  • Maal 100 gr chorizo fijn in een foodprocessor (of snijd het héél erg fijn). Meng de chorizo met 300 gr half-om-half gehakt, 1 ei, 1 ragfijn gesneden sjalot en 4 el paneermeel. Zorg dat het gehakt net zo stevig is als het gehakt van een gehaktbal.
  • Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm er worstjes van (zie afbeelding hieronder).
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en plaats op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht zodra het bladerdeeg soepel genoeg is.
  • Snijd elk worstenbroodje in vieren zodat je 24 mini worstenbroodjes hebt.
  • Kluts een eitje los en bestrijk alle worstenbroodjes met een beetje ei.
  • Plaats de worstenbroodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.Ingrediënten vulling mini worstenbroodjes Vouwen mini worstenbroodjes Spaanse mini worstenbroodjes op bakplaat Mini worstenbroodjes recept Mini worstenbroodjes

Misschien valt dit ook in de smaak

11 reacties

Michaël 21 juli 2018 - 12:36

Ik zie dat je helemaal geen kruiden gebruikt. Kies je dan al voor gekruid gehakt?

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2018 - 13:33

Hi Michaël, klopt we hebben geen extra kruiden gebruikt. De chorizo geeft al voldoende smaak!

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:22

Deze gemaakt voor onderweg naar de vakantiebestemming, ze waren heerlijk!
Iedereen genoot er van. En het is makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:45

Hoi Merel, wat leuk om te horen! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft. Wij hopen ook van de vakantie! 🙂

Reply
Ladydi_123 29 december 2018 - 23:50

Ik ga ze maken voor oudejaarsavond, ik ben benieuwd 😜

Reply
SmaakMenutie 1 januari 2019 - 17:25

Mmm lekker hoor! Wij hopen dat ze in de smaak vielen (vast wel!) 🙂

Reply
Ladydi_124 20 mei 2019 - 16:57

Beetje laat maar ze waren HEERLIJK!

Reply
Jan Lourens 12 januari 2019 - 16:23

Voor de 2e keer nu aan het maken, de eerste keer op oudejaarsavond, was een groot succes.
Nu vanavond nog een lekker hapje voor bij de borrel.
Bedankt voor het lekkere recept!

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2019 - 13:01

Leuk om te horen Jan! De worstenbroodjes zijn inderdaad een heerlijk borrelhapje 🙂 Graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Ilona 7 maart 2019 - 16:45

Oeh! Ziet er heerlijk uit!
Kan ik ze eventueel ook maken en een dag later afbakken?

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2019 - 09:37

Hoi Ilona, wij zouden ze gewoon direct afbakken en de volgende dag een paar minuutjes opwarmen. Dan smaken ze nog net zo lekker! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply