Home Borrelhapjes en sausjes Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

met chorizo

door SmaakMenutie
Spaanse mini worstenbroodjes

Lekker pittig

Deze mini worstenbroodjes zullen het super goed doen als party hapje. Je hebt ze zo klaar en ze smaken zowel koud als warm uitstekend. Dankzij de chorizo zijn ze lekker pittig, dus mosterd hoeft niet per se. Je kan ze bovendien makkelijk een dag van te voren maken. Als je ze warm serveert dan volstaat het om ze enkele minuten in de oven op te warmen. Easy toch! Liever een Brabants worstenbroodje? Die hebben we ook.

Spaanse mini worstenbroodjes

Spaanse mini worstenbroodjes

Print dit recept
Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.6/5
( 43 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 300 g half-om-half gehakt
  • 100 g chorizo
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 4 el paneermeel

Zo maak je het

  • Verwarm de (hete)luchtoven voor op 180-200 graden.
  • Maal 100 g chorizo fijn in een foodprocessor (of snijd het héél erg fijn). Meng de chorizo met 300 gr half-om-half gehakt, 1 ei, 1 ragfijn gesneden sjalot en 4 el paneermeel. Zorg dat het gehakt net zo stevig is als het gehakt van een gehaktbal.
  • Verdeel het gehakt in 6 gelijke delen en vorm er worstjes van (zie afbeelding hieronder).
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en plaats op elk plakje bladerdeeg een worstje. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht zodra het bladerdeeg soepel genoeg is.
  • Snijd elk worstenbroodje in vieren zodat je 24 mini worstenbroodjes hebt.
  • Kluts een eitje los en bestrijk alle worstenbroodjes met een beetje ei.
  • Plaats de worstenbroodjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Ingrediënten vulling mini worstenbroodjes Vouwen mini worstenbroodjes Spaanse mini worstenbroodjes op bakplaatSpaanse mini worstenbroodjes Mini worstenbroodjes Mini worstenbroodjes recept

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

26 reacties

Michaël 21 juli 2018 - 12:36

Ik zie dat je helemaal geen kruiden gebruikt. Kies je dan al voor gekruid gehakt?

Reply
SmaakMenutie 21 juli 2018 - 13:33

Hi Michaël, klopt we hebben geen extra kruiden gebruikt. De chorizo geeft al voldoende smaak!

Reply
Merel 30 augustus 2018 - 15:22

Deze gemaakt voor onderweg naar de vakantiebestemming, ze waren heerlijk!
Iedereen genoot er van. En het is makkelijk te maken.

Reply
SmaakMenutie 30 augustus 2018 - 16:45

Hoi Merel, wat leuk om te horen! Fijn dat iedereen ervan genoten heeft. Wij hopen ook van de vakantie! 🙂

Reply
Ladydi_123 29 december 2018 - 23:50

Ik ga ze maken voor oudejaarsavond, ik ben benieuwd ?

Reply
SmaakMenutie 1 januari 2019 - 17:25

Mmm lekker hoor! Wij hopen dat ze in de smaak vielen (vast wel!) 🙂

Reply
Ladydi_124 20 mei 2019 - 16:57

Beetje laat maar ze waren HEERLIJK!

Reply
Jo 19 oktober 2020 - 13:47

In Asturia maken ze het met chorizo (vers) en ontbijtspek in typische het brood uit hun streek. Helaas is verse chorizo hier niet te koop, althans ik ben get niet tegen gekomen.

Reply
SmaakMenutie 20 oktober 2020 - 08:47

Leuk weetje Jo, bedankt voor het delen! Wellicht online te koop?

Reply
Jan Lourens 12 januari 2019 - 16:23

Voor de 2e keer nu aan het maken, de eerste keer op oudejaarsavond, was een groot succes.
Nu vanavond nog een lekker hapje voor bij de borrel.
Bedankt voor het lekkere recept!

Reply
SmaakMenutie 14 januari 2019 - 13:01

Leuk om te horen Jan! De worstenbroodjes zijn inderdaad een heerlijk borrelhapje 🙂 Graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie

Reply
Ilona 7 maart 2019 - 16:45

Oeh! Ziet er heerlijk uit!
Kan ik ze eventueel ook maken en een dag later afbakken?

Reply
SmaakMenutie 8 maart 2019 - 09:37

Hoi Ilona, wij zouden ze gewoon direct afbakken en de volgende dag een paar minuutjes opwarmen. Dan smaken ze nog net zo lekker! Groet, Erik- SmaakMenutie

Reply
Jet 5 januari 2020 - 15:42

Wat een succesnummer!!!! Erg lekker,en goed op smaak. Ik heb een 2e portie gemaakt en die heb ik nu ingevroren,los op een bakblik. Als ze hard zijn,gaan de in een diepvriesbak. Ik wil het toch eens proberen zo. Zou leuk zijn om zoiets voor onverwachte gasten te kunnen presenteren.

Reply
SmaakMenutie 6 januari 2020 - 11:53

Leuk om te horen Jet, fijn dat ze in de smaak vielen! Daar worden we blij van 🙂 Slim om een 2e portie in te vriezen, hebben wij nog niet geprobeerd. Laat je ons weten of het is gelukt? Zou top zijn!

Reply
Rachel 10 januari 2020 - 14:49

Gemaakt op oudjaarsavond met de kids. Leuk om te doen en iedereen vond ze lekker. Ga dit recept zeker vaker gebruiken voor gelegenheden. Bedankt.
PS Masaman staat op het vuur ? heb zelf in Thailand gewoond dus ben benieuwd

Reply
SmaakMenutie 13 januari 2020 - 10:53

Leuk zeg! Ideale hapjes om met je kids te maken inderdaad 🙂 Fijn dat ze bij iedereen in de smaak vielen. Was de massaman ook een succes?

Reply
Rachel 20 september 2020 - 07:40

De masaman was lekker. Ik ga de broodjes nu weer maken voor een picknick vanmiddag 🙂 ik strooi er ook een klein beetje sesamzaadjes en grof zeezout over voor een extra kik. Bedankt voor dit leuke makkelijke recept!

Reply
SmaakMenutie 21 september 2020 - 13:14

Fijn dat de massaman lekker was 🙂 En goede tip die toevoeging van sesamzaadjes en zeezout op de broodjes!

Reply
Annelies 31 december 2020 - 11:06

Wat is half om half gehakt?
Ik woon al 50 jaar in Engeland maar mis nog steeds de lekkere Nederlandse hapjes.

Reply
SmaakMenutie 31 december 2020 - 11:36

Hi Annelies, dat is gemengd runder- en varkensgehakt! Je kan eventueel ook alleen rundergehakt gebruiken mocht het bij jou niet verkrijgbaar zijn.

Reply
Roëlla Verhoeven 31 juli 2021 - 22:04

Ik gebruik altijd kippengehakt en heb nu suçuk in de koelkast liggen, ik ga het morgen toch proberen. Kan nooit slecht zijn denk ik zo. 🤔

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2021 - 09:34

Denk ik ook niet Roëlla, lekker! 🙂

Reply
Roëlla 2 augustus 2021 - 18:16

Het was inderdaad erg lekker. 👌

Reply
Rosalina 7 december 2021 - 10:50

Hallo,
Kan ik ze invriezen na het afbakken? Ik wil ze graag voor Kerst maken.
Alvast bedankt!
Fijne feestdagen!

Reply
SmaakMenutie 10 december 2021 - 10:14

Ja hoor dat kan Rosalina! Laten ontdooien en vervolgens weer langzaam in de oven opwarmen. Jij ook fijne dagen gewenst 🙂

Reply