Italiaanse twist
Zijn jullie ook zo gek op kipschnitzels? Je kunt ze kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar veel leuker (en vooral lekkerder) is het om ze zelf te maken. Het kost je hooguit tien minuten extra werk en het resultaat is een stuk knapperiger en smaakvoller.
Vandaag gaan we een stapje verder en geven we de schnitzel een Italiaans tintje. We maken een heerlijke krokante ‘Kip Parmezaan’ in tomatensaus, oftewel chicken Parmesan. Dit gerecht combineert malse kipfilet met een knapperig jasje van Parmezaanse kaas en een rijke tomatensaus.

Het geheim van een krokant parmezaans jasje
Het geheim van kip Parmezaan zit in het korstje. In plaats van een standaard paneerlaag gebruiken we een combinatie van paneermeel en geraspte Parmezaanse kaas. Net als wat we al eerder deden met deze kipnuggets. Dit zorgt voor een extra knapperige textuur. Eerst halen we de kip door bloem, daarna door losgeklopt ei en tot slot door het Parmezaan-paneermeelmengsel. Door de schnitzels vervolgens goudbruin te bakken in een beetje olijfolie, krijgen ze een krokant laagje dat perfect samengaat met de romige mozzarella en de volle tomatensaus.
De perfecte tomatensaus
Wat maakt deze kip Parmezaan extra speciaal? De saus! Een goede tomatensaus brengt het gerecht samen en zorgt voor een heerlijke balans tussen hartig en fris. Voor de saus fruiten we eerst even knoflook en ui aan en voegen vervolgens pastasaus toe. Laat de saus zachtjes sudderen totdat hij indikt en dus vol van smaak is. Vervolgens leggen we de krokante kipfilets in de saus, beleggen we ze met mozzarella en plaatsen we het geheel 12-15 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.
Serveertips
Kip Parmezaan is een veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt serveren. Klassiek gezien wordt het geserveerd met spaghetti of een andere pasta, maar je kunt ook kiezen voor een risotto, knapperige aardappeltjes, witte rijst of een frisse salade. Liever een complete ovenschotel? kies dan voor deze ovenschotel waar de pasta al in verwerkt is. Wat je ook erbij kiest, deze Italiaanse klassieker is gegarandeerd een succes!
6 reacties
Hoi hoi, makkelijk en zeer smakelijk gerecht. Ipv kipfilet kippedij genomen. Dankjewel voor jullie inspiratie elke week weer. Hans
Fijn dat het recept in de smaak viel Hans! En goed idee om kippendij te nemen, lekker hoor 🙂
jakkes, kant en klaar bij de supermarkt! koop bij een goede slager of poelier!
Absoluut waar! 🙂
Heb het gemaakt. met spaghetti Was erg lekker.
Wel kip bij de poelier gehaald.
Maken het zeker nog eens.
Groeten ton.
Nog lekkerder van de poelier Ton! Fijn dat het recept in de smaak viel 🙂