Verrukkelijk borrelhapje
Onze Indische kipkluifjes zijn een gigantisch succes bij jullie, dus werd het wel eens tijd voor een variatie. En we kunnen je zeggen dat is goed gelukt met deze wáánzinnige kip cola! Naar het schijnt overgewaaid uit China waar ze bovendien gek zijn op het welbekende frisdrankje. Let wel, gebruik zeker geen light, zero of max, want het zijn juist de suikers die straks mede zorgen voor de gekarameliseerde sticky saus. Daarnaast worden tomatenketchup, ketjap manis en bruine suiker toegevoegd. Dit alles zorgt voor een verrukkelijke snack of borrelhapje waar je je vingers (letterlijk) bij aflikt. Overigens ook heerlijk met witte rijst en een frisse salade.
27 reacties
Is ook heerlijk met medaillons van varkenshaas, super mals.
Kun je ook cola zero hiervoor gebruiken?
Liever niet, check het intro 😉
Oh ja sssoorrryyyyy 🙈🙈🙈🤪🤣🤣🤣
Ze waren super lekker hoor, ook dit recept is een blijvertje 😉
Heerlijk!
Met gele rijst en Javaanse boontjes!
Hallo kan dit ook met kipdijfilet? Mss dan wat korter in de oven ?!
Ja dat kan zeker! Het is een beetje afhankelijk van de grootte van de kipdijfilet die je gebruikt. Gesneden stukjes zullen een stuk sneller klaar zijn 🙂
Net gemaakt .aar er komt veel vocht uit de kip, is een erg natte ipv sticky boel….tips?
Hi Jacqueline, dan heb je denk ik de saus onvoldoende laten inbinden, dan blijft het waterig. Ik zou het vocht opnieuw laten binden in een pannetje! Ps. je hebt geen cola light gebruikt hopelijk?
Ziet er heerlijk uit!! Ik heb alleen geen oven.
Zou je het ook in de slowcooker kunnen maken? En hoe doe het het dan?
Was weer super lekker.
Misschien een rare vraag: is het de bedoeling dat het vel van de kip wordt verwijderd voor de bereiding?
We hebben al vaak genoten van jullie recepten!
Vriendelijke groet,
Loes
Geen rare vraag hoor 🙂 Maar is niet nodig. Leuk dat onze recepten in de smaak vallen!
Is echt erg lekker!!! Maak het met kipdijfilet, ben niet zo van de botjes.
Wil dit binnenkort voor 20 personen maken als hapje op een broodje met wat salade, maar weet niet zo goed welke hoeveelheden ik dan nodig heb. Kunnen jullie mij raad geven?
Leuk om te horen Ine, kipdijfilet kan ook zeker. Voor 20 personen heb je vermoedelijk aan ongeveer 100 g kipdijfilet voldoende voor 1 broodje aangezien je aangeeft het als hapje te serveren. Ik zou daarom ruim 2 kg kipdijfilet gebruiken en de hoeveelheden ingrediënten ongeveer verdubbelen. Maar het geheel wel wat vaker husselen. Geniet ervan en veel plezier!
Een van onze nieuwe fav gerechten van jullie! Thanks again 🙂
Dit recept is overheerlijk, heb het al meerdere keren gemaakt maar het indikken van de saus duurt bij mij wel ongeveer 45 min😳 ik volg precies het recept, zelfs als ik meer maak, in 2 pannetjes verdeelt, duurt het nog steeds mega lang. Wat doe ik dan fout?
Hi Lonneke, fijn dat ons recept in de smaak valt! Heb je wel regular cola gebruikt?
Jazeker, ik heb precies het recept gevolgd.
Mijn vriendin heeft het ook gemaakt, en ook bij haar duurde het enorm lang.
Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat het vuur dan toch iets te laag heeft gestaan. Want dan duurt het heel lang om te binden of gebeurt er zelfs niks. Net als met stoofvlees dat te laag pruttelt.
Bedankt voor de tip, misschien stond het dan toch iets te laag. Ik ga het snel uitproberen!
Hoi!
Ik maak met veel plezier jullie gerechten. Nou vroeg ik me af of ik dit gerecht ook kan maken van (stukken) kipfilet?
Wij griezelen van botjes en ook kipdij filet is niet favoriet, paar keer geprobeerd, maar houden niet van de vetjes 🙂
Groetjes Rianne
Leuk om te horen Rianne! Kipfilet kan in dit geval prima hoor, houd er alleen wel rekening mee dat dit korter in de oven moet anders wordt het taai. Geniet ervan!
Hey mannen. Hoe zouden jullie het maken in de slowcooker???
Oei, die gebruiken wij niet! Wellicht iemand anders tips?
Echt top! Al meerdere keren gemaakt. Doe dan meerdere porties in de vriezer. Als de saus niet in wil binden. Of naar mijn zin niet voldoende doe ik er voor het laatste deel (om in te smeren) een beetje maïzena bij. Werkt prima