Sweet & sticky
Onze Indische kipkluifjes zijn een gigantisch succes bij jullie, dus werd het wel eens tijd voor een variatie. En we kunnen je zeggen dat is goed gelukt met deze wáánzinnige kip cola! Naar het schijnt overgewaaid uit China waar ze bovendien gek zijn op het welbekende frisdrankje. Let wel, gebruik zeker geen light, zero of max, want het zijn juist de suikers die straks mede zorgen voor de gekarameliseerde sticky saus. Daarnaast worden tomatenketchup, ketjap manis en bruine suiker toegevoegd. Dit alles zorgt voor een verrukkelijke snack of borrelhapje waar je je vingers (letterlijk) bij aflikt. Overigens ook heerlijk met witte rijst en een frisse salade.
11 reacties
Is ook heerlijk met medaillons van varkenshaas, super mals.
Kun je ook cola zero hiervoor gebruiken?
Liever niet, check het intro 😉
Oh ja sssoorrryyyyy 🙈🙈🙈🤪🤣🤣🤣
Ze waren super lekker hoor, ook dit recept is een blijvertje 😉
Hallo kan dit ook met kipdijfilet? Mss dan wat korter in de oven ?!
Ja dat kan zeker! Het is een beetje afhankelijk van de grootte van de kipdijfilet die je gebruikt. Gesneden stukjes zullen een stuk sneller klaar zijn 🙂
Net gemaakt .aar er komt veel vocht uit de kip, is een erg natte ipv sticky boel….tips?
Hi Jacqueline, dan heb je denk ik de saus onvoldoende laten inbinden, dan blijft het waterig. Ik zou het vocht opnieuw laten binden in een pannetje! Ps. je hebt geen cola light gebruikt hopelijk?
Ziet er heerlijk uit!! Ik heb alleen geen oven.
Zou je het ook in de slowcooker kunnen maken? En hoe doe het het dan?
Was weer super lekker.