Terug van weggeweest
Onlangs waren we in Californië en tot onze verrassing stonden gevulde eieren, ofwel devilled eggs, zoals ze daar heten, op bijna elke menukaart als borrelhapje.
We proefden ze in allerlei creatieve varianten: met krokante bacon, truffelolie en zelfs met kaviaar. Geen ouderwets eitje dus zoals bij oma vroeger, maar ineens een echte culinaire verrassingen! Wat ooit als oubollig werd gezien, is nu dus weer helemaal hip. Gevulde eieren zijn bezig aan een ware comeback en wij snappen helemaal waarom.
Eindeloos variëren
Wat zo leuk is aan gevulde eieren, is dat je er eindeloos mee kunt variëren. Klassiek met mosterd en mayonaise, pittig met sriracha, fris met avocado of juist feestelijk met vis of vlees. Eerder maakten wij al pittige gevulde eieren en een gezonde variant met avocado. En die vielen goed in de smaak, want jullie reageerden er massaal op. Tijd voor een nieuwe versie dus: gevulde eieren met zalm!
Nieuw recept: gevulde eieren met zalm
Deze keer kozen we voor een heerlijke versie met gerookte zalm. Superlekker én net even wat chiquer. Je maakt ze heel eenvoudig. Kook de eieren hard in 8-10 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Snijd ze doormidden en haal het eigeel eruit. Prak het eigeel met een vork glad en meng het met 1 flinke eetlepel Griekse yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, de rasp van een halve citroen, een snufje zout en peper en een handje fijngehakte verse dille. Vul de halve eitjes met dit romige mengsel en garneer ze met een mooi stukje gerookte zalm en een takje dille. Simpel, snel én feestelijk!
Perfect voor elk feestje
Of je nu een borrel organiseert, een brunch op de planning hebt staan of gewoon zin hebt in iets lekkers bij de vrijdagmiddagborrel, gevulde eitjes zijn altijd een goed idee. Ze zijn makkelijk van tevoren te maken, goed te bewaren in de koelkast en je kunt ze dus in allerlei stijlen presenteren. Van klassiek tot luxe, van gezond tot spicy: het is de perfecte borrelhap waar iedereen blij van wordt.