Home Brunch en lunch Italiaanse sandwich

Italiaanse sandwich

met mozzarella, mortadella en pesto-mayonaise

door SmaakMenutie
Italiaanse sandwich

Altijd lekker

Enorme trek na een avondje goed stappen, of ben je juist wél aan je nachtrust toegekomen? Hoe dan ook, deze Italiaanse sandwich met mozzarella, mortadella en pesto-mayonaise smaakt altijd goed. Het is de perfecte combinatie van knapperig brood en smaakvolle ingrediënten als mozzarella, mortadella, salami en pesto die het broodje een Italiaanse twist geven. Of je nu op zoek bent naar een stevig ontbijt of een heerlijke lunch, deze sandwich stelt nooit teleur.

Italiaanse smaken

Eerder maakten we al een Italiaans broodje, de panini tricolore. Dit broodje dankt zijn naam aan de Italiaanse vlag en bevat heerlijke ingrediënten zoals mozzarella, tomaat en pesto. Dit keer gaan we een stapje verder met een sandwich die rijk is aan smaken: denk aan mortadella, salami en basilicum. De combinatie van zachte en knapperige structuren maakt elke hap een feest.

Italiaanse sandwich maken

Zelf pesto maken? Doen!

Wat deze sandwich écht bijzonder maakt, is de pesto-mayonaise. En natuurlijk is het net zo makkelijk (én extra lekker) om de groene pesto zelf te maken. De frisse smaak van basilicum, gecombineerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en een goede olijfolie, tilt dit broodje naar een hoger niveau. Het maken van pesto is bovendien eenvoudig: even mixen in de keukenmachine en je hebt binnen een paar minuten een heerlijke, verse spread.

Recept zelf pesto maken
Maak je groene pesto eens zelf, easy!

Buon appetito!

Of je hem nu eet als stevig ontbijt of een heerlijke lunch, deze Italiaanse sandwich helpt je de dag door. Combineer hem met een goede espresso of een verfrissend drankje en je waant je even op een zonnig terras in Italië. Ga jij hem proberen? Buon appetito!

Italiaanse sandwich

Italiaanse sandwich

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.8/5
( 15 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g mozzarella
  • 100 g mortadella
  • 8 plakjes spianata romana (salami)
  • 6 sneetjes (vers) brood
  • 1 tomaat
  • 2 el pesto
  • 2 el mayonaise
  • Komkommer
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Rooster of toast het brood tot het goudbruin is.
  • Meng 2 el mayonaise met 2 el (groene) pesto en bestrijk het eerste broodje met de pesto-mayonaise.
  • Beleg vervolgens met de plakjes spianata romana (of andere salami), stukjes komkommer en mozzarella.
  • Beleg het volgende broodje dun met de pesto-mayonaise en plaats op het geheel. Beleg ook de andere zijde met wat pesto-mayonaise.
  • Ga verder met plakjes tomaat, blaadjes basilicum, plakjes mortadella en eindig met mozzarella. Beleg de onderzijde van het laatste broodje met de laatste pesto-mayonaise e pronto!

Italiaanse sandwich

 

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

1 reactie

Thérèse 12 februari 2025 - 19:22

Super lekker dit Italiaans broodje,

Dank jullie om de altijd lekkere receptjes.
Top ideetjes die altijd in de smaak vallen..
Super !!!!

Reply