Home Brunch en lunch Italiaanse sandwich

Italiaanse sandwich

met mozzarella, mortadella en pesto-mayonaise

door SmaakMenutie
Italiaanse sandwich

Altijd lekker

Enorme trek na een avondje goed stappen, of ben je juist wél aan je nachtrust toegekomen? Hoe dan ook, deze Italiaanse sandwich smaakt altijd goed. Eerder maakten we al een Italiaans broodje, de panini tricolore. Lekker met zelfgemaakte groene pesto. Zo kom je de dag wel door 😉 Buon appetito!

Italiaanse sandwich

Italiaanse sandwich

Print dit recept
Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 5.0/5
( 12 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g mozzarella
  • 100 g mortadella
  • 8 plakjes spianata romana (salami)
  • 6 sneetjes (vers) brood
  • 1 tomaat
  • 2 el pesto
  • 2 el mayonaise
  • Komkommer
  • Verse basilicum

Zo maak je het

  • Rooster of toast het brood tot het goudbruin is.
  • Meng 2 el mayonaise met 2 el (groene) pesto en bestrijk het eerste broodje met de pesto-mayonaise.
  • Beleg vervolgens met de plakjes spianata romana (of andere salami), stukjes komkommer en mozzarella.
  • Beleg het volgende broodje dun met de pesto-mayonaise en plaats op het geheel. Beleg ook de andere zijde met wat pesto-mayonaise.
  • Ga verder met plakjes tomaat, blaadjes basilicum, plakjes mortadella en eindig met mozzarella. Beleg de onderzijde van het laatste broodje met de laatste pesto-mayonaise en finito!

Italiaanse sandwich maken

TIP

Ontdek hier nog meer lekkere brunch recepten!

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!