Home Brunch en lunch Romige aspergesalade

Romige aspergesalade

Met ham en ei

door SmaakMenutie
Aspergesalade met ham en ei

Lunchsalade van het witte goud

Het zal je niet zijn ontgaan dat het aspergeseizoen officieel weer gestart is; de winkels liggen er vol mee. Maar je kan er natuurlijk veel meer mee dan ze alleen op de à la Flamande (de klassieke) manier bereiden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke lunchsalade van dit witte goud! Deze romige aspergesalade met ham en ei is het lekkerst op een vers stokbroodje, maar kan natuurlijk ook prima op een toastje geserveerd worden. Onlangs schreven wij overigens nog een artikel hoe je het best deze heerlijke seizoensgroente kan bereiden. En gooi het afval van de asperges vooral niet weg maar maak er een heerlijke romige aspergesoep van.

Aspergesalade met ham en ei

Aspergesalade met ham en ei

Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.2/5
( 14 keer gestemd )

Ingrediënten

500 g witte asperges
125 g hamblokjes
3 eieren
2 el kwark
2 el mayonaise
1 tl Dijon mosterd
Verse peterselie
Gemalen zwarte peper

Zo maak je het

  • Neem een scherpe dunschiller en schil 500 g witte asperges van boven naar beneden rondom en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperge af.
  • Doe een laagje water in een ruime (soep)pan en breng het water aan de kook. Plaats de asperges in de pan en kook ze ongeveer 10 minuten met deksel op de pan. Zorg dat ze net onder water aan. Teveel water zorgt voor smaakverlies.
  • Doe het vuur uit en laat nog 5-10 minuten rusten. Let op: de dikte van je asperges is medebepalend voor de kooktijd. Als alle asperges van dezelfde dikte zijn is dit het beste.
  • Kook ondertussen 3 eieren in 7 minuten (half)hard.
  • De asperges zijn klaar als je ze op een vork legt en hij lichtjes doorbuigt. Als je er met een scherp mes eenvoudig doorheen prikt is dat ook een goed teken.
  • Laat de asperges uitlekken op keukenpapier en snijd ze vervolgens in klein stukjes.
  • Meng ondertussen in een ruime mengkom 2 el kwark met 2 el mayonaise en 1 tl Dijonmosterd.
  • Doe 125 g ham(blokjes) in de mengkom samen met de gesneden asperges. Snijd of prak de eieren fijn en voeg ook toe aan het geheel. Voeg ook een handje verse fijngesneden peterselie toe.
  • Meng alles voorzichtig door elkaar en voeg een snuf zwarte peper toe. Serveer met vers stokbrood.

Aspergesalade voor op toastjesAspergesalade makenAspergesalade met ham en eiAsperge salade

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Lucrece 18 mei 2023 - 18:05

Kan je de kwark vervangen door iets anders aub?

Reply
SmaakMenutie 26 mei 2023 - 11:59

Door Griekse yoghurt 🙂

Reply