13,1K
Aziatisch tintje
In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!
45 reacties
Super lekker gerecht! Maandag gemaakt, en alleen nog wat pittiger gemaakt met sambal badjak en sambal oelek, maar wij houden van stevig pittig! Echt een aanrader! Ik heb de speklapjes wel van de voren in stukken gesneden, zodat de ketjap en kruiden nog beter intrekken, en je op je bord niet meer hoeft te snijden. Variatie tip: Ipv speklappen slavinken nemen, deze rondom aanbakken en vervolgens in blokjes snijden, en dan verder het recept volgen, je weet niet wat je meemaakt!
Hi Jurre, bedankt voor de tips! Die van de slavinken zijn nieuw voor ons. Maar ik word er wel nieuwsgierig van. Gaan we zéker een keer proberen. Wie weet ook gelijk een mooi recept voor op de site. We zullen je dan eervol vermelden ;)!!!
Vorige week de speklapjes gemaakt, heerlijk!!! En vandaag deze slavink tip opgevolgd, óók heerlijk!!! Bedankt voor deze lekkere recepten!
Leuk dat je de variatie met slavink hebt gemaakt Dennis, lekker! Fijn dat beiden in de smaak vielen 🙂
Eet je dit met rijst
Ja cathy, maak er lekker wat rijst en bijvoorbeeld atjar bij!
Heerlijk gerecht! Bedankt voor het delen..
Leuk om te horen Johan en uiteraard graag gedaan! Groet, Tim- SmaakMenutie
Het was heerlijk! Ik had de dikke zoete ABC ketjap gebruikt en daar ook nog sojasaus en sambal aan toegevoegd om het niet te zoet te maken.
Een blijvertje hoor?
Hoi Sanneke, ja dat is goede ketjap! Lekker zeg en fijn dat het in de smaak viel 🙂 Groet, Erik- SmaakMenutie
Snel is maken , ziet er heerlijk uit, en met extra pepertje ??.
Nu al zin in!
Ellen
Lekker Ellen! En als je van spicy houdt vooral doen dat extra pepertje 🙂 Laat het smaken!
Ben opzoek naar een hapje voor de kerstdagen, de familie komt dan samen en iedereen maakt een hapje, nou van mij krijgen ze allemaal een halve Indische speklapjes in ketjapsaus met een stukje lontong rijst en komkommer in het zoet/zuur….. nu al voorpret ! Groetjes Cora
Hoi Cora, heerlijk toch! Een lekkerder hapje kunnen ze in onze ogen niet krijgen 🙂
Heerlijk de Indische speklapjes??
Fijn dat het in de smaak viel Kiek!
Lekker recept, kookvrienden. Mis alleen wat zout over de speklappen. Helemaal zonder is toch wel aan de flauwe kant. Verder heerlijk met zoetzure komkommer en rijst.
Héérlijk!!!
Fijn dat ons recept in de smaak viel Tineke, leuk! 🙂
Hier staat ie lekker zachtjes te pruttelen ?
Oeh lekker Monique!
Dit lijkt me erg lekker, de familie houdt echter alleen van krokante speklappen. Kan ik de lapjes ook eerst krokant bakken en daarna kort laten sudderen in de saus?
Ja dat kan hoor Helene!
Gisteren gegeten heeft heerlijk gesmaakt ondanks de rode peper toch wat sambal toegevoegd erg lekker met een bonenschotel en gebakken aardappelen met spekjes en champignons
Fijn dat het in de smaak viel Cor! Ja, de scherpte van een peper kan wel eens behoorlijk verschillen. Wellicht zou je de volgende keer een hele kunnen toevoegen, maar sambal kan net zo goed. Lekker ook die combinatie met de bonenschotel en aardappeltjes 🙂
Beste Menutie, ik heb deze onlangs gemaakt voor mijn moeder, die gek is op speklapjes.
Alleen heb ik de speklapjes na het zacht stoven even om en om krokant gebakken in een beetje olie. Maar het was heerlijk in elk geval!
Fijn Yda, leuk dat jullie ervan genoten hebben 🙂
Dit is een blijvertje hier, althans volgens de 3 pubers die hier eten en ook volgens mij!
Op verzoek hadden we er gebakken aardappeltjes en broccoli met kaassaus erbij 😉
Nou wat leuk Bianca! Fijn dat iedereen ervan gesmuld heeft! En lekker die combi met aardappeltjes en broccoli (met kaassaus 😉 )
heb het gemaakt, best lekker,maar ik heb er een dessertlepel ketumbar, en een theelepel djahe bijgedaan, en op het laatste moment heb ik de lenteui en gesneden lombok meegebakken voor toch de bite, maar was heerlijk.
Net gegeten met rijst en wortels, gesmoord in kokosmelk. Heerlijk!!
Hallo, ik sta op het punt deze heerlijke speklapjes te maken maar ipv ze te laten smoren op het gas wil ik deze keer de oven of slowcooker gebruiken. Wat kan ik het beste gebruiken en hoelang voor hetzelfde resultaat?
Groetjes.
Hoi Chan, wat leuk dat je de Indische speklapjes gaat maken. Eerlijk gezegd hebben wij geen ervaring met de slowcooker, echter kunnen ze denk ik wel in de oven de laatste 20 minuten (wellicht iets langer afhankelijk van de oven) op zo’n 180 graden. Succes!
Hai,
Kan je dit gerecht ook een dag van te voren maken? Of worden de speklapjes dan taai?
Groetjes Mariska
Ja ik denk dat ze dan inderdaad wel wat taai kunnen worden Mariska. Persoonlijk zou ik ze echt lekker vers serveren. Gelukkig maar een half uurtje werk 🙂
Wat een verrukkelijk recept, heb er zelf wat sambal oelek bijgedaan. Bedankt lieverds voor al jullie verrukkelijke recepten
Kan je dit ook een dag van tevoren maken?
Ik eet dit al een tijdje. Er lekker. Maar ik heb nu iemand die het ook wilt proeven.
Dus ik denk als ik et een dag vooraf kan maken… zou geweldig zijn!
Het kan wel, maar de kans bestaat dat bij het opwarmen de volgende dag de speklapjes droger worden. Dus beter (en lekkerder) op de dag zelf 🙂
Superlekker gerecht! Ook in stukjes gesneden speklapjes en gegeten samen met rijst,broccoli en atjar
Vandaag gemaakt, erg lekker. Volgende keer alleen idd iets van sambal er in. Gegeten met zure komkommer en………frietjes !!!!
Dit lijkt me heel lekker, maar heb een vraag over de bosuitjes. Zijn alledrie de bosuitjes om later over het gerecht te strooien?
Klopt! Maar gebruik zoveel als je zelf wil hoor 🙂
Ik maak het vanavond, met rijst en gewokte sperziebonen, taugé en sesamzaad
Heerlijk gerecht weer! Ik maak dit vaker maar de tomaten puree geeft er een lekker zuurtje aan! Ik deed er vaak wat citroensap door.
Het staat nu lekker te pruttelen, als ik het ruik en de reacties lees, kan ik eigenlijk niet wachten 😊