Home Erik's Asia Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

in een half uurtje op tafel!

door SmaakMenutie
Indische speklapjes in ketjapsaus

Aziatisch tintje

In Nederland zijn we er gek op. Maar wist je dat je speklapjes ook een lekker Aziatisch tintje kan geven? Wij maken er Indische speklapjes van door ze te sudderen in ketjapsaus. Heerlijk bij de nasi goreng of gewoon met witte rijst en bijvoorbeeld frisse atjar. Veel werk? Welnee! De speklapjes zijn binnen een half uur klaar. Ideaal voor een doordeweekse drukke dag dus!

Indische speklapjes in ketjapsaus

Indische speklapjes in ketjapsaus

Personen: 2 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.8/5
( 110 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 375 g speklapjes
  • 50 g winterpeen julienne
  • 75 ml ketjap manis
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 tl tomatenpuree

Zo maak je het

  • Bak de speklapjes zonder olie in 4-5 minuten op middelhoog vuur bruin. Haal uit de pan en zet even apart.
  • Snipper ondertussen 1 sjalot en snijd 2 tenen knoflook fijn. Fruit 2-3 minuten in het bakvet van de speklapjes.
  • Voeg 1 tl tomatenpuree door en bak 1 minuut al omscheppend mee.
  • Voeg 75 ml ketjap manis en 50 ml water toe. Breng het tegen de kook en roer 50 g julienne gesneden winterpeen erdoor.
  • Doe de speklapjes weer terug in de pan en laat 20 minuten sudderen met deksel (schuin) op de pan.
  • Serveer met lente-ui en optioneel rode peper.

Indische speklapjes makenIndische speklapjes in ketjapsaus Speklapjes ketjap

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

45 reacties

Sandra 21 april 2024 - 16:57

Het staat nu lekker te pruttelen, als ik het ruik en de reacties lees, kan ik eigenlijk niet wachten 😊

Reply
Nenna 19 april 2024 - 15:06

Heerlijk gerecht weer! Ik maak dit vaker maar de tomaten puree geeft er een lekker zuurtje aan! Ik deed er vaak wat citroensap door.

Reply
Brelsk 26 januari 2024 - 10:12

Ik maak het vanavond, met rijst en gewokte sperziebonen, taugé en sesamzaad

Reply
1 3 4 5