Zó veel lekkerder
In Nederland zijn we er gek op: de satéschotel. Meestal bestaande uit 2 of 3 stokjes met een flinke homp kip erop gespiest. Uiteraard overgoten door pindasaus en daarbovenop een stuk kroepoek. Soms best lekker, maar heel anders dan de échte saté zoals je die in Indonesië krijgt. Kleine stokjes met een paar stukjes vlees en vaak veel minder saus. Maar wel zó veel lekkerder. Het geheim van deze saté is de combinatie van kip (ajam) en varkensvlees (babi). Dit zorgt voor een heerlijk mals stokje vlees. Serveer de stokjes met wat satésaus bij bijvoorbeeld mihoen of nasi goreng. En vergeet uiteraard de atjar niet (ketimoen of tjampoer). Hier ons familierecept.
37 reacties
kan je t vlees ook bakken in een pan of smaakt t dan anders
Hoi Kitty, ja kan het uitstekend in de pan doen! De smaak zal weinig verschillen. Succes!
De saté smaakte prima. Gaan we vaker gebruiken. Hier mijn verslagje op het BBQ forum. Volgende keer gebruik ik alle juiste ingrediënten. http://www.bbqforum.nl/forum/showthread.php?43386-Kipsate-met-sat%E9saus
Wat leuk Paul, ziet er goed uit ook! Fijn dat de saté in de smaak viel 🙂
Ik woon in Andalucia gebruik veel van jullie recepten (was 40 jaar werkzaam als chef in de keukens een had tevens een kookschool in Nederland) Ik heb vandaag KARE AJAM gemaakt met jullie recept.. werkelijk subliem………. alle recepten zijntrouwens duidelijk en erg goed. Blijf jullie volgen. Ik heb inmiddels een map met ruim 50 recepten in folie haal het recept eruit blijft schoon en verheug mij elke dag opnieuw chappeau voor jullie…..
Wat leuk om te horen dat onze recepten helemaal Andalucia bereiken 🙂 Fijn dan onze recepten in de smaak vallen. Dat is een groot compliment van een ervaren chef als jij!
Wat een heerlijk recept. Vandaag gemaakt met kippendij in plaats van de combinatie hamlap/ kipfilet. Doet het ook erg goed!
Fijn dat het gelukt is met de kippendij Maaike, lekker! Overigens hebben wij ook saté ajam op de website 🙂 https://smaakmenutie.nl/sate-ajam/
En alweer een heerlijk recept van jullie!
Ik heb het meteen opgeslagen want dat ga ik zeker vaker maken!
Thanks voor het compliment Marlies, leuk om te horen! 🙂
Reacties zijn gesloten