Zó veel lekkerder
In Nederland zijn we er gek op: de satéschotel. Meestal bestaande uit 2 of 3 stokjes met een flinke homp kip erop gespiest. Uiteraard overgoten door pindasaus en daarbovenop een stuk kroepoek. Soms best lekker, maar heel anders dan de échte saté zoals je die in Indonesië krijgt. Kleine stokjes met een paar stukjes vlees en vaak veel minder saus. Maar wel zó veel lekkerder. Het geheim van deze saté is de combinatie van kip (ajam) en varkensvlees (babi). Dit zorgt voor een heerlijk mals stokje vlees. Serveer de stokjes met wat satésaus bij bijvoorbeeld mihoen of nasi goreng. En vergeet uiteraard de atjar niet (ketimoen of tjampoer). Hier ons familierecept.
37 reacties
Hebben jullie ook een goed recept voor satésaus voor mij? Niet die zoete troep uit de winkels, ik zie iedere keer weer dat er iets van tomaat in zit, die horen daar helemaal niet in vlgs mij.
Hallo Lia, bedankt voor je bericht. Wij hebben zeker een heel lekker recept voor satésaus. Tomaat hoort er inderdaad helemaal niet in thuis. Het recept verschijnt binnenkort op de website. Nog heel even geduld dus 🙂
Wat een heerlijke saté! Precies zoals de echte indo hem maakt! Fantastisch!!
Leuk om te horen Rens, dankjewel!
Heb al vele complimentjes gehad over deze heerlijke kipsate! Mijn vriend komt zelf uit Indonesië of teminste zijn roots (kan helaas niet koken) maar hij vind dit super lekker. Dus dank!
Hoi Lena, een beter compliment kunnen we niet krijgen. Onwijs leuk om te horen! Heel graag gedaan, daar doen we het voor 🙂
Ook dit recept was weer heerlijk! Bedankt jongens ?
Leuk om te horen Sanneke, fijn dat ze in de smaak vallen 🙂 En uiteraard, graag gedaan!
Als je het in de oven wil bereiden; op hoeveel graden? Moet het op een rooster of kan het ook op de bakplaat op bakpapier?
Hoi Esther, tussen de 180-200 graden. En het kan ook prima op de bakplaat! Succes 🙂
Reacties zijn gesloten