Home Hoofdgerechten Indische quiche

Indische quiche

door SmaakMenutie
Indische quiche recept

Aziatisch tintje

Ben jij net als wij ook zo gek op quiche? We hebben wij er al een aantal gemaakt, maar nog geen Indische variant! En die mag natuurlijk niet ontbreken. Rijkelijk gevuld met gehakt, prei, taugé en komkommer. En lekker wat ketjap en sambal voor het Aziatische tintje. Heb je over, neem de volgende dag bij de lunch nog lekker een stukje! Eet het lekker met chilisaus en wat frisse stukjes komkommer of atjar ketimoen.

Indische quiche recept

Indische quiche

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 115 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 100 g taugé
  • 100 g crème fraîche
  • 6 plakjes hartig taartdeeg
  • 4 eieren
  • 3 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 tl ketoembar

Zo maak je het

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 190 graden.
  • Snijd 1 ui en 3 tenen knoflook fijn. Fruit in een scheutje olie even aan. Voeg 500 g rundergehakt toe en bak dit al omscheppend mee tot het gehakt bruin is.
  • Voeg nu 4 el ketjap manis toe, 1 verkruimeld runderbouillon blokje, 1 tl ketoembar, 2 tl sambal oelek en een snuf zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Laat op laag vuur sudderen. Laat de plakjes hartig taartdeeg ondertussen ontdooien
  • Maak de taugé schoon en snijd 1 prei in halve ringen. Snijd ook alvast een halve komkommer in plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer.
  • Voeg de taugé en prei toe aan het gehaktmengsel en bak al omscheppend enkele minuutjes mee.
  • Kluts in een kom 4 eieren met 100 g crème fraîche los. Roer tevens 1 el ketjap manis en wat zout door het mengsel.
  • Doe bakpapier in een quichevorm en bekleed de bodem en rand met de plakjes hartig taartdeeg. Vul met de helft van het gehaktmengsel. Voeg nu een laag komkommerplakjes toe en vervolgens de andere helft van het gehakt.
  • Giet het eimengsel over het gehakt. Plaats nu circa 40 minuten in de oven (misschien wat langer of korter, afhankelijk van je oven).
  • Eet de quiche met komkommer en chilisaus of sambal. Eet smakelijk!

Ingrediënten Indische quiche Indische quiche laagjes Indische quiche oven Indische quiche

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

19 reacties

Sabrina 21 april 2024 - 17:11

Om eerlijk te zijn vond ik de taart niet lekker. Deeg blind gebakken en gehakt uit laten lekken maar was nog steeds er vochtig. Deeg zompig. Geen pit ondanks de extra sambal die was toegevoegd. Zo zie je maar dat smaken erg verschillen.

Reply
Rianti 1 januari 2024 - 20:08

Ohh ohh, wat heerlijk! Zelf nog een beetje extra’s in gedaan zoals djahe- en serehpoeder. Ketjap gecombineerd met oestersaus. Zowel warm als koud heel lekker.
Kan ik deze quiche ook in porties invriezen?

Reply
SmaakMenutie 2 januari 2024 - 10:09

Lekker zeg, vooral je eigen draai aan geven inderdaad! Persoonlijk zouden wij een quiche niet invriezen, dat maakt ‘m niet lekkerder 😉

Reply
Marjelle 4 december 2023 - 15:41

Ik maak veel van jullie gerechten. Deze quiche lijkt mij ook heerlijk. Kun je deze, en de andere quiches, ook een dag van te voren klaarmaken? En moeten ze dan opgewarmd worden? Lijkt mij heerlijk voor familie die komt eten.

Reply
SmaakMenutie 7 december 2023 - 10:31

Leuk om te horen Marjelle! Quiches kan je prima een dag van te voren maken en de volgende dag langzaam opwarmen, maar koud kan ook prima!

Reply
Mirella 5 augustus 2023 - 23:15

Vandaag gemaakt, en ondanks dat ik de bouillontablet er vergeten was in te doen, smaakte hij toch heerlijk! (Net als de rest van jullie recepten trouwens)

Reply
Aukina 25 juli 2023 - 20:27

Weet je Erik, Ik maak elk recept wat jij door geeft, en ik maak het voor men familie en vrienden in Nederland en Israel en iedereen is er verslaafd aan. jij bent voor mij en mijn familie al over the world the best. veel liefs en dank, van Aukina Dokter een oma van 70jaar oud!

Reply
SmaakMenutie 26 juli 2023 - 11:10

Wat een enorm leuk compliment, ik ben er stil van. Dankjewel 🙂 Geniet, samen met familie en vrienden, van alles dat je nog gaat maken!

Reply
1 2 3