Heerlijk en rijkgevuld
Deze heerlijke, rijkgevulde Indische pindasoep mocht natuurlijk niet ontbreken op onze website. Hoog tijd dus om ons favoriete recept met jullie te delen!
In Nederland kennen we vooral de Surinaamse variant, vaak met paprika en aardappel. Maar de minder bekende Indische versie doet daar wat ons betreft zeker niet voor onder. Dit heerlijke soepje is niet alleen super lekker maar is ook een perfecte voedzame maaltijdsoep.
De basis van pindasoep
Voor de basis van deze pindasoep kun je kiezen voor zelfgemalen pinda’s, maar wij gaan vandaag voor nog gemak en gebruiken 100% pure pindakaas (gebruik dus liever niet de welbekende ‘standaard’ pindakaas). Dit zorgt voor een heerlijke, volle smaak en tegelijkertijd een romige textuur. Neem een mengkom en voeg hier ongeveer 250 gram van de pure pindakaas aan toe.
Meng dit met het sap van een halve limoen en twee eetlepels ketjap manis. Om de pindakaas vloeibaarder te maken voeg je een paar flinke lepels van de warme bouillon toe. Roer grondig door totdat het een gladde, romige massa is en schenk dit mengsel vervolgens bij de rest van de bouillon. Gebruik een garde om alles goed door te mengen. Proef en voeg indien nodig extra sambal voor pit of gembersiroop voor wat zoetigheid toe.
De vulling
Wat deze Indische pindasoep extra lekker maakt is de vulling. Wij voegen kip toe samen met knapperige taugé, frisse komkommer en fijngesneden lente-ui. Het zachtgekookte eitje maakt het helemaal af. Voor een extra vullende maaltijd kun je de soep serveren met een kommetje witte rijst. Dit maakt de soep ook nog wat voedzamer en past natuurlijk helemaal bij een kommetje Indische soep.
Vegetarische optie
Liever een vegetarische variant? Geen probleem! Vervang de kippenbouillon eenvoudig door een groentebouillonblokje en laat de kip gewoon achterwege. Je kunt eventueel extra groenten toevoegen, zoals spinazie, wortel of champignons, om de soep nog wat voedzamer te maken. Je kan trouwens ook blokjes tofu toevoegen als vervanger van de kip.
34 reacties
Kun je deze soep invriezen?
Ja denk het wel hoor!
Met de kerst maak ik deze weer, vorige keer viel het enorm in de smaak. Nu mag mijn pap alleen geen gember of gembersiroop hebben. Is hiervoor een vervanger aan te raden?
Wat origineel en fijn dat het in de smaak viel! Gember is vrij specifiek dus lastig te vervangen. Als je het achterwege laat zal het wel wat afdoen aan de smaak denk ik. Anders 2 variaties maken?
1 kippenbouillonblokje is voor 1 liter water volgens de verpakking. het recept gebruikt er twee op ruim een liter, wordt het niet erg zout?
Vinden wij persoonlijk niet, maar gebruik gerust minder!
Heerlijk, man en kinderen hebben genoten. De kip eruit gelaten wel rijst toegevoegd en had uit de reacties eronder de tip van de sperziebonen gehaald. Smullen!