4,7K
Hemel en aarde
Deze klassieke stamppot van aardappelen met zure en zoete appels zet je in een mum van tijd op tafel. Hete bliksem dankt zijn naam aan de gebruikte appels die vocht afgeven en de stamppot zodoende lang warm houdt. Het gerecht staat ook wel bekend als hemel (de appels in de boom) en aarde (de aardappels). Naar ouderwets gebruik serveren met spekjes en worst.
11 reacties
Oh wat was dat lekker. Volgende snij ik de uien iets kleiner.
Vandaag gemaakt en was erg lekker! Alleen proefde ik de appel niet echt terug. Heb de hoeveelheden van recept aangehouden. Volgende keer misschien wat meer appel er in?’
Fijn Maartje! Wij hebben de klassieke verhouding appel-aardappel aangehouden, maar voeg er gerust een appeltje extra aan toe. De smaak-sterkte kan per appel nog wel eens verschillen namelijk 🙂
Ik ga het deze week maken. Maar er staat 2x dat er n flinke snuf zout in moet? Is dat ook de bedoeling??
Voor de rest wil ik jullie complimenteren voor de heerlijke gerechten. Maak elke week wel n recept.
Leuk om te horen dat je regelmatig een recept van ons maakt Ingrid, bedankt voor het compliment! Voor wat betreft het zout valt mee hoor, je giet de aardappels + appels ook af. Maar het gerecht heeft het wel nodig! 🙂
Een heerlijk recept ik miste alleen de kruidnagel erin.
Op de foto zie ik een groen kruid op de hete bliksem, wat niet bij de ingredienten staat, wat is dat? Peterselie?
Dat is inderdaad peterselie, maar dat is optioneel hoor! Voornamelijk voor de kleur 🙂
Geweldig recept! Ook lekker met kwee-appels of -peren. Wij doen er flink wat witte peper door, dat maakt ‘m nog lekkerder.
Deze gaat morgen op herhaling, de borden werden hier vorige keer afgelikt. Tot nu toe geldt dat voor bijna alle recepten die ik van jullie gemaakt heb!!
Die ga ik van de week eens maken.