Home Erik's Asia Gulai ajam

Gulai ajam

Indische gestoofde kruidige kip

door SmaakMenutie
Gulai ajam

Kwartiertje voorbereiding

Een gulai (of goelai) is een Indonesische kruidige curry waarin het vlees gaar stooft. Onze gulai ajam stooft bijna anderhalf uur in een heerlijke kruidige kokossaus. De kip valt zo van het bot. En weet je wat helemaal fijn is? De voorbereiding kost je maar een kwartiertje. Daarna laat je het fornuis de rest doen. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch eitje (sambal goreng telor of telor ketjap) en uiteraard atjar. Mmmm!

Gulai ajam

Gulai ajam

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.4/5
( 38 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1 kilo drumsticks
  • 160 ml kokosmelk
  • 4 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 3 kemirinoten (optioneel)
  • 2 salam blad (Indisch laurier)
  • 1 stengel sereh
  • 1/2 limoen
  • 1 el gula djawa (of bruine basterdsuiker)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemalen laos
  • 1 tl ketoembar
  • 1 tl paprikapoeder

Zo maak je het

  • Mix met de foodprocessor of staafmixer 4 sjalotjes, 3 tenen knoflook, 3 kemirinoten, 2 tl kurkuma, 2 tl gemalen laos, 1 tl ketoembar, 1 tl paprikapoeder en 1 el zonnebloemolie tot een gladde boemboe.
  • Fruit de boemboe enkele minuten aan op middelhoog vuur en voeg vervolgens 1 flinke el gula djawa toe en het sap van een 1/2 limoen. Vermeng alles even goed met elkaar.
  • Voeg nu 250 ml water toe en 160 ml (1 klein blikje) dikke kokosmelk. Voeg ook 1 gekneusde stengel sereh en 2 salam blaadjes toe. Breng tegen de kook en voeg nu de drumsticks toe.
  • Zet het vuur op matige stand en laat het geheel minimaal 60 minuten pruttelen. Haal de deksel van de pan en laat nog een kwartiertje pruttelen zodat het geheel wat indikt. Eet met witte rijst en frisse atjar.

Gulai ajam boemboe Gulai ajam maken Ayam gulaiGulai ajam Gulai ayam

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

26 reacties

Roëlla Verhoeven 24 april 2024 - 07:57

Ik maak er een gulai babi van. Ik ben de enige hier die van kluiven houd en ik heb nog fricandeau in de vriezer dus vandaar. 😉 De slowcooker staat nu net te pruttelen dus we gaan het vanavond proeven. Mijn jongste zoon komt elke woensdag hier eten en die vindt (net als wij) jullie recepten heerlijk. Dus ik krijg elke week de vraag, wat wordt het woensdag? Qua groenten twijfel ik nog tussen sambal boontjes of orak arik. Maar daar heb ik nog even de tijd voor.

Reply
1 2 3 4