8,2K
Kwartiertje voorbereiding
Een gulai (of goelai) is een Indonesische kruidige curry waarin het vlees gaar stooft. Onze gulai ajam stooft bijna anderhalf uur in een heerlijke kruidige kokossaus. De kip valt zo van het bot. En weet je wat helemaal fijn is? De voorbereiding kost je maar een kwartiertje. Daarna laat je het fornuis de rest doen. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch eitje (sambal goreng telor of telor ketjap) en uiteraard atjar. Mmmm!
26 reacties
Het staat bij mij nu te pruttelen in de slow cooker. Moet er helemaal geen zout bij?
Hoi Danny, lekker! Gezien de gebruikte kruiden vinden wij zout niet nodig. Maar doe vooral wat je zelf het lekkerst vindt!
Super recept…heb een extra geel pepertje erbij gedaan. Dank je wel…
Leuk om te horen Marga! Goed idee voor wat betreft het gele pepertje. Je kan ‘m zo spicy maken als je zelf wil 🙂
Gulai ajam staat te pruttelen. Ook ik ben heel benieuwd. Kleine aanpassingen aan mijn smaak. Pedis. Maar een recept is slechts een richtlijn. Top mannen, doorgaan. Ik laat weten hoe het smaakte.
Mmmm lekker Hans! Maak het inderdaad zo pedis als je zelf wilt. We zijn benieuwd of het in de smaak is gevallen 🙂
De Gulai ajam staat op, maar er komt bloed uit of bij de botten van de drumsticks?
Ik heb geprobeerd het de googelen, maar kan niet ontdekken of dit kwaad kan.
Het ziet er niet echt fris uit. Kunnen we het nog wel eten?
Wat denken jullie?
Hoi Liny, nou het lijkt me eerlijk gezegd niet heel goed als er (veel) bloed uit de kip komt. Het lijkt me dat dit echt aan de kip ligt. Ik vind het altijd tricky met kip. Heb je het overigens wel gegeten? Aangezien je berichtje van eergisteren is?
Ja, we hebben het wel gegeten. Het bloed loste op in de saus, een paar gestolde druppeltjes heb ik eruit gevist.
Wij vonden de smaak van de curry wat tegen vallen, had er toch ook al een theelepel sambal oelek bij gedaan.
Ik maak heel veel met jullie recepten, vooral die van Erik, maar deze is voor ons niet voor herhaling vatbaar.
Maar gelukkig zijn er zoooveeeel die we super vinden???
Goed om te horen! En fijn dat jullie zo van onze recepten genieten 🙂
Dit is zó lekker en echt niet moeilijk! (Ik heb de kemiri nootjes niet- en wel een bouillonblokje gebruikt.) Toppie hoor!! Mijn complimenten voor jullie site: heerlijke, verrassende en niet als te moeilijke recepten!
Fijn dat de gulai in de smaak viel Jos! Bedankt voor het compliment, leuk om te horen. Precies wat we willen bereiken met onze recepten 🙂
heb dit recep gisteren gemaakt was dat smullen zeg zeker voor herhaling vatbaar dit recept.
Leuk om te horen Leo, fijn dat je ervan genoten hebt 🙂
Hoi,
Vorige week jullie receptensite gevonden. Ben er erg blij mee.
Vond de smaak nog wat flauw /voorzichtig dus nog wat cayennepeper, beetje zout en 2cm gember toegevoegd.
Heerlijk!
Fijn dat onze recepten in de smaak vallen Sas! En goed idee de toevoegingen als je ‘m wat pittiger wil 🙂
Smaakt heerlijk deze kip! Extra pepes er in gedaan, wij houden van pedis. Erbij nasi eigen maak en sambal boonte tomaat ook van jullie.
Mmm goede combi Betty! Fijn dat de kip in de smaak viel 🙂 Enne… lekker pedis!
Heel goed basis recept, met 3 tl sambal en een blad of 5, 6 djeroek poeroet is het echt Goddelijk.
Oh ja en ik gebruik 50 gr santen ipv kokosmelk, komt de smaak beter naar voren. Wel wat meer water erbij doen dan 🙂
Lekker dat je ‘m wat pittiger hebt gemaakt! 🙂
Moet de kip niet eerst aangebraden worden ?
Nee hoor dat is niet nodig!
gulai ajam is echt zo jammie mijn vriendin is ook half Indonesisch.
het was weer heerlijk, had alleen geen kemirie nootjes, maar heb walnoten geraspt, was geen verschil te proeven
Is echt heerlijk! Maak het vaak ook als onderdeel van de een tafel met Indische gerechtjes.
Altijd een groot succes
Ik maak er een gulai babi van. Ik ben de enige hier die van kluiven houd en ik heb nog fricandeau in de vriezer dus vandaar. 😉 De slowcooker staat nu net te pruttelen dus we gaan het vanavond proeven. Mijn jongste zoon komt elke woensdag hier eten en die vindt (net als wij) jullie recepten heerlijk. Dus ik krijg elke week de vraag, wat wordt het woensdag? Qua groenten twijfel ik nog tussen sambal boontjes of orak arik. Maar daar heb ik nog even de tijd voor.