8,9K
Kwartiertje voorbereiding
Een gulai (of goelai) is een Indonesische kruidige curry waarin het vlees gaar stooft. Onze gulai ajam stooft bijna anderhalf uur in een heerlijke kruidige kokossaus. De kip valt zo van het bot. En weet je wat helemaal fijn is? De voorbereiding kost je maar een kwartiertje. Daarna laat je het fornuis de rest doen. Eet het lekker met witte rijst en een Indisch eitje (sambal goreng telor of telor ketjap) en uiteraard atjar. Mmmm!
26 reacties
Ik maak er een gulai babi van. Ik ben de enige hier die van kluiven houd en ik heb nog fricandeau in de vriezer dus vandaar. 😉 De slowcooker staat nu net te pruttelen dus we gaan het vanavond proeven. Mijn jongste zoon komt elke woensdag hier eten en die vindt (net als wij) jullie recepten heerlijk. Dus ik krijg elke week de vraag, wat wordt het woensdag? Qua groenten twijfel ik nog tussen sambal boontjes of orak arik. Maar daar heb ik nog even de tijd voor.