Simpel en vol smaak
Zoals jullie weten maken wij onze boemboe’s altijd zelf. Niet alleen omdat we dan precies weten wat erin zit en zo onnodige toevoegingen vermijden, maar ook omdat het super eenvoudig is.
Bovendien heb je zelf in de hand hoe scherp of kruidig je de boemboe maakt. Naast alle Indische boemboe’s is een goed voorbeeld hiervan onze zelfgemaakte groene curry pasta. Met slechts een paar verse ingrediënten en een hakmolen zet je in een handomdraai een heerlijke basis neer voor een zelfgemaakte curry.
Wat zit er in groene curry pasta?
Onze ideale groene curry pasta bestaat uit een mix van allerlei smaakmakers. We gebruiken namelijk groene pepers, sereh (citroengras), sjalotten, knoflook, verse koriander, limoenblaadjes, limoensap, gember, komijn, korianderzaad, laos en vissaus. Al deze ingrediënten zorgen samen voor de perfecte balans tussen fris, kruidig en pittig. Door alles simpelweg in de hakmolen te doen ontstaat er een heerlijke pasta die de basis vormt van een authentieke Thaise groene curry.
Spicy of mild? Jij bepaalt!
Een groot voordeel van zelfgemaakte curry pasta is dus dat je de pittigheid helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen. Houd je van extra pittig? Voeg dan gewoon meer groene pepers toe (of laat de zaadlijsten erin zitten). Wil je een mildere versie? Gebruik dan minder pepers of voeg wat extra limoensap toe voor een frissere smaak. Onze basisversie is pittig, maar niet overdonderend – laten we zeggen twee pepertjes op een schaal van drie.
Gebruik jouw curry pasta in een heerlijke maaltijd
Deze groene curry pasta is de perfecte basis voor een geurige en romige curry. Bak de curry pasta kort aan in wat olie en voeg kip, garnalen of tofu toe en daarna de pasta met kokosmelk samen met knapperige groenten zoals paprika, peultjes en/ of sugar snaps. Laat het geheel sudderen en serveer met witte rijst of rijstnoedels.
Met deze zelfgemaakte pasta maak je binnen no-time een smaakvolle en authentieke Thaise curry. Probeer het zelf en ontdek hoe super simpel en lekker het is om je eigen curry pasta te maken!
2 reacties
Echt niet normaal hoe lekker deze groene curry pasta is! Hier houden we niet van pittig, dus slechts de helft van de groene pepers gedaan, just in case. Overheerlijke groene curry kip van gemaakt. Heel blij mee!
Elke dag weer nieuwe inspiratie!! Fantastisch