Home Bijgerechten Gekarameliseerde wortels

Gekarameliseerde wortels

klaar in een handomdraai!

door SmaakMenutie
Gekarameliseerde wortels

Laat de oven het werk doen

Hoe mooi zijn deze wortels? Klaar in een handomdraai want je laat de oven het werk doen. En je kan ze prima tegelijkertijd in de oven doen met je aardappeltjes of je vleesgerecht.

Gekarameliseerde wortels

Gekarameliseerde wortels

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.7/5
( 84 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 600 g (regenboog) wortels
  • 2 el olijfolie
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180-200 graden.
  • Schil de wortels en leg ze in een ovenschaal of op een bakplaat. Halveer dikke wortels over de lengte, dit zorgt ervoor dat ze sneller gaar zijn.
  • Meng in een kommetje 2 el vloeibare honing met 2 el olijfolie, 1 el balsamico azijn, 1 tl gedroogde oregano en een 1/2 tl knoflookpoeder.
  • Besprenkel de wortels met de dressing en bestrooi met wat suiker.
  • Plaats 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven of tot de wortels zacht zijn van binnen. Draai de wortels halverwege een keertje om.

Wortels en dressing Wortels uit de oven Wortels oven honing

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

13 reacties

Rosalie 22 april 2022 - 17:44

Het was een super lekker bijgerecht. Daarbij heb ik bloem met viskruiden de heilbot filet op de huid gebakken. Verrukkelijk. Voor herhaling vatbaar.
Mijn hartelijke dank daarvoor.

Reply
Els 6 januari 2022 - 15:06

hier ook gemaakt voor bij het kerstdiner: super lekker! Vanavond maar weer op het menu;-)

Reply
Jantien 31 december 2021 - 11:23

Gemaakt als bijgerecht voor het kerstdiner, werkelijk verrukkelijk!

Reply
1 2