Home Borrelhapjes en sausjes Feestelijke gevulde eieren

Feestelijke gevulde eieren

ideaal als borrelhapje!

door SmaakMenutie
Gevulde eieren

Klaar in een handomdraai

Deze feestelijke gevulde eieren zijn perfect als fancy (borrel)hapje tijdens de feestdagen, als onderdeel van een gezellige brunch of gewoon wanneer je iets lekkers op tafel wilt zetten.

Gevulde eieren recept

Ze zijn makkelijk te maken, snel klaar én zitten boordevol smaak. Bekijk vooral even onze video hieronder om te zien hoe simpel het is. Deze versie met gegrilde paprika is net even anders dan de klassieke variant, en dat maakt ze extra bijzonder.

Romig, rokerig en een beetje pit

Wat deze eitjes zo speciaal maakt, is de bijzondere combinatie van smaken. Het eigeel wordt gemengd met een gegrilde paprika, die zorgt voor een subtiel tikkie rokerige ondertoon. Daar komt een scheutje citroensap bij voor frisheid, een fijngesnipperd sjalotje en een flinke lepel mayonaise voor romigheid. Sriracha geeft het geheel een lekker pittige oppepper. En als je van extra spicy houdt dan doe je natuurlijk gewoon extra sriracha erbij.

Ingrediënten gevulde eieren

Verse bieslook en een paar blaadjes tijm maken het af. Alles gaat in de hakmolen tot het een gladde, smeuïge vulling wordt. Daarmee vul je de eitjes, die je vervolgens afmaakt met een snufje paprikapoeder en een klein takje tijm. Niet alleen lekker, maar ook een plaatje om te zien. Overigens kan je de eitjes natuurlijk ook gewoon halveren, dan zijn ze net wat makkelijker te maken maar ze smaken hetzelfde.

Gevulde eieren maken

Waarom gegrilde paprika?

Gegrilde paprika is niet alleen een smaakmaker, maar ook nog eens een vitaminebommetje. Paprika’s zitten namelijk vol vitamine C (zelfs meer dan sinaasappels) en bevatten daarnaast nog vitamine A, B6, foliumzuur en antioxidanten zoals bètacaroteen. Deze voedingsstoffen ondersteunen je weerstand, zijn goed voor huid en ogen en dragen bij aan je energieniveau. Door paprika te grillen, worden de natuurlijke suikers licht gekaramelliseerd, wat zorgt voor een diepe smaak die perfect combineert met de andere ingrediënten van deze eitjes. Een gezonde én heerlijke toevoeging dus. Leuk weetje toch?

Gevulde eieren vegetarisch

Nog meer verrassende eitjes

Heb je de smaak te pakken? Er zijn nog zoveel variaties te ontdekken. Denk aan onze gevulde eieren met gerookte zalm, die een fancy twist geven aan het klassieke recept. Of probeer onze avocado-variant voor een frisse, romige ervaring. Of wat dacht je van onze duivelse en pittige versie met jalapeño peper. Zo kun je blijven variëren en iedere keer iets nieuws op tafel toveren. Smullen gegarandeerd!

Gevulde eieren

Feestelijke gevulde eieren

Personen: 8 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 44 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 8 eieren
  • 1 gegrilde rode paprika (of maak zelf)
  • 1 sjalot
  • 1 el mayonaise
  • 2 tl sriracha
  • 1 tl citroensap
  • Verse tijm
  • Verse bieslook
  • Paprikapoeder (garnering)

Zo maak je het

  • Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder ijskoud water en pel de eitjes.
  • Snijd van de bovenkant van het ei een klein stukje en van de onderkant ongeveer 1/3. Haal het eigeel eruit en doe in een hakmolen of kom van de staafmixer.
  • Doe bij het eigeel in de hakmolen 1 gegrilde paprika, 1 flinke el mayonaise, 1 ragfijn gesneden sjalot, 1 flinke tl sriracha, een paar blaadjes verse tijm, een handje verse fijngehakte bieslook en 1 tl citroensap en mix tot een glad geheel.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe. En als je van pittige houdt eventueel nog wat extra sriracha.
  • Vul de eitjes met het mengsel en garneer met een takje tijm en wat paprikapoeder.

Gevulde eieren

TIP

Dag van te voren maken? Bewaar de eitjes dan (ongevuld) in een bakje op wat keukenpapier. Vul de eitjes pas als je ze gaat serveren.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

7 reacties

gilda van stuivenberg 4 april 2021 - 16:01

vraagje wat is sriracha

Reply
Ciska 5 april 2021 - 09:26

Sriracha is een scherpe chilisaus van chilipeper, azijn, knoflook, suiker en keukenzout. Go-Tan heeft het, te koop bij de super. Rood met groene dop 😉

Reply
SmaakMenutie 6 april 2021 - 11:05

Klopt Ciska, bedankt voor je antwoord. Wij gebruiken altijd een ander merk, maar deze kan ook 🙂

Reply
Verna Christ-Roggeveen 25 december 2021 - 11:39

Heerlijk, heb dit net gemaakt voorafje aan het kerstdiner. Dank je wel en jullie hele prettige kerstdagen en een goed 2022.
Ga vooral door met jullie heerlijke recepten. Groetjes

Reply
Douwe 27 april 2022 - 08:57

Plaats je het 1/3 afgesneden ei weer onder het gevulde ander gedeelte ei?

Reply
SmaakMenutie 27 april 2022 - 09:30

Nee hoor, dit gebruik je niet meer. Maar je kan het eventueel ook gebruiken voor de vulling!

Reply
Jan Jonker 29 april 2024 - 16:08

Ben een fan van jullie recepten, maar deze viel bij ons niet in de smaak. De paprika overheerst de smaak van de eieren. Door het vocht in de paprika is de vulling aan de dunne kant.

Reply