Home Borrelhapjes en sausjes Klassieke rode wijnsaus

Klassieke rode wijnsaus

door SmaakMenutie

Heerlijk bij vlees

In de wintermaanden, en dan bedoel ik vooral de feestdagen, verschijnt rode wijnsaus vaak op tafel. Maar ook als het geen feestdag is, dan is deze saus onmisbaar bij je biefstukje of lamsrack. Laat de saus even goed indikken en je serveert een heerlijke zelfgemaakte rode wijnsaus!

Klassieke rode wijnsaus

Rode wijnsaus

In de wintermaanden, en dan bedoel ik vooral de Feestdagen, verschijnt rode wijnsaus vaak op tafel. Maar ook als het geen feestdag is, dan is deze saus onmisbaar bij je biefstukje of lamsrack. Laat... Borrelhapjes en sausjes Rode wijnsaus, saus, bijgerecht, kerst Frans Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 3.5/5
( 19 keer gestemd )

Ingrediënten

400 ml rode wijn
200 ml vleesfond (of 200 ml water met 1 runder bouillonblokje)
125 gr roomboter
1 (grote) sjalot
1 teen knoflook
2 blaadjes laurier
Paar takjes tijm

Zo maak je het

  • Snijd 1 (grote) sjalot en 1 teentje knoflook fijn en sudder circa 10 minuten op laag vuur met het deksel (half) op de pan.
  • Voeg 400 ml rode wijn en 200 ml vleesfond toe. Roer door elkaar en voeg 2 laurier blaadjes en een paar takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 10 tot 15 minuten inkoken. Roer af en toe.
  • Schenk via een zeef over in een kommetje en gooi de rest weg (de ui, knoflook, laurier en tijm die achter blijft).
  • Schenk terug in de pan en voeg stapsgewijs circa 125 gram roomboter toe. Meng met een garde goed door elkaar en breng aan de kook. Laat nu indikken tot de gewenste dikte. Dit duurt circa 10 minuten.
  • Wil je de saus dikker? Dan kan je eventueel wat maizena toevoegen.

Rode wijnsaus receptHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!