Home Borrelhapjes en sausjes Pittige gevulde eieren (duivels lekker!)

Pittige gevulde eieren (duivels lekker!)

door SmaakMenutie
Gevulde eitjes

Anno nu

De tijd dat gevulde eitjes burgerlijk en ouderwets zijn is voorbij! Het is helemaal niet truttig meer om ze te serveren tijdens een borrel of verjaardag. Leuk als hapje en de gasten zullen je ook nog eens enorm crea vinden. Door het pepertje zijn ze ook nog eens lekker pittig. Zie hier gevulde eitjes anno nu!

Gevulde eitjes

Pittige gevulde eieren

Print dit recept
Personen: 6 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 36 keer gestemd )

Ingrediënten

6 eieren
4 plakjes bacon (of ontbijtspek)
1 jalapeño (of rode) peper
1 teen knoflook
3 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper (optioneel)
Verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook de eieren in ca 8-10 minuten hard. Laat schrikken/afkoelen in koud water.
  • Snijd een hete peper (rode peper of jalapeño) en 1 teentje knoflook fijn en bak kort even aan (max 2 minuten). Haal uit de pan en schep ze in een ruime kom (voor de vulling).
  • Bak vervolgens de bacon of ontbijtspek licht krokant op middelhoog vuur. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd vervolgens in kleine stukjes en doe dit ook in de kom.
  • Halveer de eitjes en haal met een theelepel het eigeel uit het ei. Doe het eigeel bij de rest in de kom en meng het geheel grondig met 3 el mayonaise, 1 tl mosterd, 1 tl paprikapoeder, een handje fijngesneden verse bieslook, 1/2 tl cayennepeper en een snuf zout
  • Vul de gehalveerde eitjes met het mengsel en strooi voor de finishing touch nog wat paprikapoeder en fijngesneden bieslook over de gevulde eitjes. Eet smakelijk!

Gevulde eitjesGevulde eitjes maken

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Rianne 14 september 2021 - 13:02

Heel erg goed geslaagd, ze waren zo op!

Reply
SmaakMenutie 15 september 2021 - 08:35

Leuk om te horen Rianne, fijn dat de eitjes in de smaak vielen 🙂

Reply