Tex-Mex
Naast de Indische en Italiaanse keuken zijn wij ook gek op de Mexicaanse keuken. Nou ja, Mexicaans…
Dit gerecht, enchiladas met gehakt, is eigenlijk een typisch Tex-Mex gerecht. Tex-Mex is een fusion van Texaanse en Mexicaanse gerechten die in het zuiden van de Verenigde Staten ontstaan is.
De smaakvolle gerechten die we van de Mexicaanse keuken kennen, zoals tacos, nacho’s, fajita’s en burrito’s, hebben dan ook vaak een Tex-Mex twist. En zoals je van ons gewend bent, maken we het graag zelf. Waarom voorverpakte kruidenmixen kopen als je die zelf kunt maken met de kruiden die je al in je keuken hebt?
Zelfgemaakt het lekkerst
In plaats van een kant-en-klare kruidenmix te kopen, kun je de smaken zelf samenstellen. Het voordeel is dat je precies weet wat erin zit en je kunt de mix helemaal naar eigen smaak aanpassen. Komijn, oregano, cayennepeper en een snufje zout zijn de basisingrediënten die je nodig hebt voor een perfecte Tex-Mex kruidenmix. Dit geeft de enchiladas de typische hartige en licht pittige smaak die zo kenmerkend is voor veel Mexicaanse gerechten. Het mooie van dit gerecht is dat je het helemaal kunt aanpassen aan jouw smaak: als je van een beetje extra kick houdt, voeg je wat extra cayennepeper toe. Of als je het liever mild houdt, dan laat je dit achterwege.
De mogelijkheden zijn eindeloos
Een van de leukste dingen aan enchiladas is dat je ze eindeloos kunt variëren. Traditionele Mexicaanse enchiladas worden vaak gevuld met kip of rundvlees, maar je kunt ze ook met andere ingrediënten vullen, zoals (kidney)bonen, mais of groenten. Wij kiezen voor een eenvoudige versie met paprika’s en gehakt, maar de keuze is aan jou. Gebruik bijvoorbeeld vegetarisch gehakt om een plantaardige variant te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Ideaal voor drukke doordeweekse avonden
Enchiladas zijn perfect voor drukke doordeweekse avonden. Ze zijn snel klaar, lekker vullend en je kunt ze van tevoren voorbereiden. Zet de ovenschaal op het moment suprême in de oven, maak wat guacamole of een frisse salade erbij, en je hebt een complete maaltijd waar iedereen van zal smullen. Top af met wat verse lente-ui voor een frisse smaak en een beetje extra kleur. Wij serveren er sweet chilisaus bij, maar dat is uiteraard optioneel. Eet smakelijk!
32 reacties
Heerlijk recept,
Ik fruit de paprika ook even kort aan samen met de ui en knoflook,dat geeft meer smaakbeleving dan dat je de paprika rauw zo aan de passata toevoegt vind ik.
Verder geniet ik ontzettend van jullie recepten !!!
Hoi Karin, dat kan inderdaad ook heel goed. Lekker! Fijn dat je van onze recepten geniet, dat vinden wij heel erg leuk om te horen 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie
We hebben er zo lekker van gegeten, super recept!
Dank je wel.
Ik laat de paprika ook even meebakken met het gehakt.
Er staan heerlijke recepten op de site.
Uiteraard graag gedaan! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 En bedankt voor het compliment, leuk om te horen!
Hebben jullie een idee om de paprika Ergens voor te vervangen. Ik kan er niet zo goed tegen
Hoi Tineke, je zou het kunnen vervangen door courgette maar paprika is hier wel het hoofdingrediënt 🙂
Kan ik de suiker geheel weglaten uit het recept ?
Hoi Michelle, ik denk dat dit wel kan hoor!
Je kunt ipv suiker erythritol gebruiken.
Dit is het ultieme comfort food! Bij toeval op jullie site terecht gekomen toen ik zocht naar een recept van wraps met kip. Al veel gemaakt en altijd lekker! Er staat bijna wekelijks wel een recept van jullie op het menu 🙂
Ja inderdaad het ultieme comfort food deze enchiladas! Leuk om te horen dat onze recepten in de smaak vallen, bedankt voor het compliment! 🙂
Wat is de afmeting van de tortillas die jullie in dit gerecht gebruiken? Met andere woorden: hoe klein zijn ze?
Wij gebruiken het ‘originele’ formaat, zie de koopknop van AH onder de ingredienten welke je zou kunnen kopen. Succes Ans!