Oud-Hollands
Hebben jullie dat ook? Zodra het weer donkerder en kouder wordt hebben wij weer zin in stoofvlees. Ditmaal maken we Oud-Hollands draadjesvlees; ook wel sudderlapjes of suddervlees genoemd. Een echte klassieker die menigeen vast wel eens gegeten heeft bij (groot)moeder. Erg lekker met frietjes en bijvoorbeeld rode kool of stoofpeertjes. En dit recept is zo simpel en smaakvol dat echt iedereen het kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. Want je moet het wel echt lekker lang laten sudderen, totdat het helemaal uit elkaar valt op je bord en smelt in je mond. Aan de slag!
44 reacties
Gemaakt. Prima recept. Heb na het uitjes bakken nog een eetlepel tomatenpuree van Mutti en wat Calabrese chilivlokken bij gedaan en geblust met Chianti rode wijnazijn. Paar druppels Worcester. Uiteraard de appelstroop en scheut rode wijn. Heerlijk!2. 👍🏼
Kan dit ook in de slowcooker?
Zeker!
Hallo allen,
Wat een lekkere variaties allemaal😋
Heb een Surinaamse tint bijgevoegd
Piment korrels Jeneverbesjes en op het laatst madam Jeanette mee stoven.
Ik zie weleens staan bij vlees recepten wit brood met mosterd dat is toch om de saus dikker te maken (sorry ben niet zo’n keukenprinses) kan dat hier ook en hoeveel? Want ik zie staan maïzena erbij om het te verdikken.
Klopt, maar dat moet bij andere stoofrecepten als ons Belgisch stoofvlees. Hier gebruik je een andere methodiek, dus gewoon maïzena gebruiken is mijn advies 🙂
Ontbijtkoek gebruik ik om het in te dikken
Een vraagje, is rode balsamico azijn bij het vlees of is dat te zuur?
Wij zouden wel echt gewoon rode wijnazijn gebruiken, heb je dat niet dan is witte ook goed 🙂