Home Vlees en kip Draadjesvlees

Draadjesvlees

botermalse sudderlapjes

door SmaakMenutie
Draadjesvlees

Oud-Hollands

Hebben jullie dat ook? Zodra het weer donkerder en kouder wordt hebben wij weer zin in stoofvlees. Ditmaal maken we Oud-Hollands draadjesvlees; ook wel sudderlapjes of suddervlees genoemd. Een echte klassieker die menigeen vast wel eens gegeten heeft bij (groot)moeder. Erg lekker met frietjes en bijvoorbeeld rode kool of stoofpeertjes. En dit recept is zo simpel en smaakvol dat echt iedereen het kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. Want je moet het wel echt lekker lang laten sudderen, totdat het helemaal uit elkaar valt op je bord en smelt in je mond. Aan de slag!

Draadjesvlees

Draadjesvlees

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 3.8/5
( 155 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 750 g sukadelappen
  • 100 ml rode wijn
  • 3 kruidnagels
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui
  • 1 runderbouillon blokje
  • 3 el rode wijnazijn
  • 2 el maizena
  • 1 el appel- of schenkstroop
  • Roomboter

Zo maak je het

  • Dep de sukadelappen (of runderlappen) met keukenpapier droog en bestrooi rondom riant met peper en zout.
  • Verwarm een flinke klont (room)boter in een braadpan en schroei het vlees op hoog vuur in enkele minuten rondom dicht. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Snipper 1 ui (of 2 sjalotten) en fruit deze even aan in het braadvet.
  • Maak ondertussen 400 ml runderbouillon van 1 bouillonblokje.
  • Blus af met 1 glas rode wijn (100 ml) en 3-4 el rode wijnazijn. Voeg ook 1 ruime el appelstroop toe, 3-4 kruidnagels, 2 laurierblaadjes en een paar takjes tijm.
  • Doe het vlees terug in de pan en schenk de runderbouillon over het vlees tot het net onder staat. Laat het geheel nu minstens 2,5 tot 3 uur sudderen op laag vuur.
  • Haal het vlees uit de braadpan en schenk het overgebleven vocht door een zeef zodat er een (redelijk) heldere bouillon (jus) overblijft. Schenk terug in de braadpan
  • Maak het geheel wat dikker door een papje te maken van 2-3 el maizena met 2-3 el water en dit stapsgewijs toe te voegen tot de jus de gewenste dikte heeft.
  • Doe het vlees terug in de pan met de jus en laat nog even kort met deksel sudderen en opwarmen. Eet smakelijk!

Draadjesvlees recept Draadjesvlees maken DraadjesvleesOuderwets draadjesvlees

TIP

Liever geen alcohol? Vervang de rode wijn door extra bouillon (100 ml) toe te voegen.

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

44 reacties

Mirjam 4 november 2024 - 15:56

Gemaakt. Prima recept. Heb na het uitjes bakken nog een eetlepel tomatenpuree van Mutti en wat Calabrese chilivlokken bij gedaan en geblust met Chianti rode wijnazijn. Paar druppels Worcester. Uiteraard de appelstroop en scheut rode wijn. Heerlijk!2. 👍🏼

Reply
Ellen 3 november 2024 - 09:07

Kan dit ook in de slowcooker?

Reply
SmaakMenutie 4 november 2024 - 10:24

Zeker!

Reply
José 13 maart 2024 - 20:18

Hallo allen,
Wat een lekkere variaties allemaal😋
Heb een Surinaamse tint bijgevoegd
Piment korrels Jeneverbesjes en op het laatst madam Jeanette mee stoven.

Reply
Efne 5 februari 2024 - 13:13

Ik zie weleens staan bij vlees recepten wit brood met mosterd dat is toch om de saus dikker te maken (sorry ben niet zo’n keukenprinses) kan dat hier ook en hoeveel? Want ik zie staan maïzena erbij om het te verdikken.

Reply
SmaakMenutie 6 februari 2024 - 10:51

Klopt, maar dat moet bij andere stoofrecepten als ons Belgisch stoofvlees. Hier gebruik je een andere methodiek, dus gewoon maïzena gebruiken is mijn advies 🙂

Reply
Yvonne 3 november 2024 - 08:55

Ontbijtkoek gebruik ik om het in te dikken

Reply
Sylvia 4 december 2023 - 11:50

Een vraagje, is rode balsamico azijn bij het vlees of is dat te zuur?

Reply
SmaakMenutie 7 december 2023 - 11:47

Wij zouden wel echt gewoon rode wijnazijn gebruiken, heb je dat niet dan is witte ook goed 🙂

Reply
1 2 3 4 5