Oud-Hollands
Hebben jullie dat ook? Zodra het weer donkerder en kouder wordt hebben wij weer zin in stoofvlees. Ditmaal maken we Oud-Hollands draadjesvlees; ook wel sudderlapjes of suddervlees genoemd. Een echte klassieker die menigeen vast wel eens gegeten heeft bij (groot)moeder. Erg lekker met frietjes en bijvoorbeeld rode kool of stoofpeertjes. En dit recept is zo simpel en smaakvol dat echt iedereen het kan maken. Het enige wat je nodig hebt is een klein beetje geduld. Want je moet het wel echt lekker lang laten sudderen, totdat het helemaal uit elkaar valt op je bord en smelt in je mond. Aan de slag!
44 reacties
Oh ziet er heerlijk uit. Ga ik zeker binnenkort maken.
Dankjewel Mirjam, leuk om te horen! Geniet ervan!
Ik bewaar het af giet water van de aardappelen. Geen maïzena nodig. Even laten koken en je hebt een prachtige gebonden jus.
Hoi Lia, dat is een heel goed idee als je er toch aardappeltjes bij eet 🙂
Lekker in de crockpot,4 uur of 8 uur .kun je de hele dag wat anders doen.
Doe je er minder bouillon en/of wijn in als je het in de slowcooker maakt?
Daar hebben wij geen ervaring mee Judith, maar wellicht weet Trudy dat 🙂
Kan ook prima in de crockpot Trudy, lekker!
Draadjesvlees,
Mijn Oma maakten ook draadjes vlees en mijn moeder ook.
Maar daar ging geen wijn in maar oud bruin bier.
Dat stond op het petrolie stel te pruttelen.
En ik spreek van ervaring ben zelf 87 jaar.
Met donker bier kan het inderdaad ook!
Ik heb bij de kringloop speciaal voor dit soort gerechten een oliestel gehaald. Dan wordt het nog zachter.
Leuk om te weten Karen! 🙂
Zo ontzettend lekker. Aanrader😋