1,2K
Tripel bier
Deze heerlijke coq à la bière is natuurlijk gebaseerd op de klassieker coq au vin. Echter is deze variant gestoofd in tripel bier en zijn Franse broertje in de rode wijn. Bovendien hoeft deze kipstoof niet eerst te marineren maar stooft het direct in het bier. Extra smaak krijgt het, evenals de coq au vin, dankzij de spekreepjes, champignons en wortel. Serveer net als wij met Franse frietjes!
10 reacties
Hoi,
Ik zag donker triple bier staan, welke adviseren jullie.
Bij ons, België, zijn de meeste triples namelijk blond.
Gr
Michel
Maakt eigenlijk niet zoveel uit Michel, zolang het maar tripel is!
Dit ziet er weer heerlijk uit! Zou je dit ook in de slowcooker kunnen maken?
Ja denk het wel hoor!
Ik mag geen alcohol. Heeft U een andere uitweg voor me aub?
Oei, dat wordt lastig gezien het een redelijk essentieel onderdeel is. Wellicht een alcohol vrije versie? Overigens staat het zo lang te sudderen dat het grootste gedeelte (~ 99%) verdampt!
Even naar het bericht van Michel en jullie antwoord daarop: Hier in Nederland is tripel.. blond bier en donker.. double! Omdat jullie antwoordden dat het niet uitmaakt, als het maar donker is?, heb ik gekozen voor donker (en dus niet tripel!). Momenteel staat het te sudderen en ben ik benieuwd naar hoe het smaakt. Morgen vertel ik meer.
Het merk maar niet zoveel uit Peter, zolang het maar tripel is. Ik snap je verwarring, maar tripel is complexer qua smaak en daarom gebruiken we deze 🙂
Top gerecht! Met birra moretti gemaakt 😉
Erg lekker ook wat in de vriezer gedaan.
Jammer dat jullie geen kook functie hebben de site. Ik vind dat makkelijker.
Verder al veel gemaakt van jullie recepten.