Home Vlees en kip Coq à la bière

Coq à la bière

kip gestoofd in bier

door SmaakMenutie
Coq à la bière

Tripel bier

Deze heerlijke coq à la bière is natuurlijk gebaseerd op de klassieker coq au vin. Echter is deze variant gestoofd in tripel bier en zijn Franse broertje in de rode wijn. Bovendien hoeft deze kipstoof niet eerst te marineren maar stooft het direct in het bier. Extra smaak krijgt het, evenals de coq au vin, dankzij de spekreepjes, champignons en wortel. Serveer net als wij met Franse frietjes!

Coq à la bière

Coq à la bière

Personen: 4 Bereidingstijd: Wachttijd:
Beoordeling 4.3/5
( 37 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 1,5 kg kippenbouten
  • 250 g kastanjechampignons
  • 125 g spekreepjes
  • 5 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 flesjes tripel bier
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 winterpeen
  • 1 kippenbouillon blokje
  • Verse tijm
  • Roomboter

Zo maak je het

  • Bestrooi 1,5 kg kippenbouten rondom met zout en peper. Verhit een klont roomboter en bak de stukken kip in etappes rondom bruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Verwijder overtollig vet en bak 125 g spekreepjes enkele minuten aan. Snijd ondertussen 250 g kastanjechampignons in plakken, 1 winterpeen in smalle ringen, halveer 5-6 sjalotten en 2-3 tenen knoflook fijn.
  • Doe de champignons en winterpeen bij de spekreepjes. Voeg als de champignons bruin zijn en vocht afgeven de sjalot en knoflook toe. Bak al omscheppend nog even mee.
  • Schenk 2 flesjes tripel bier bij het geheel samen met 1 verkruimeld kippenbouillon blokje, 2-3 blaadjes laurier en een paar takjes tijm. Breng tegen de kook en voeg de kippenbouten toe. Laat met deksel circa 90 minuten (of langer) zachtjes stoven.
  • Haal de kip uit de pan en verwijder de takjes tijm en blaadjes laurier. Laat het vocht op hoog vuur in circa 10 minuten ietwat indikken. Doe de kip terug in de pan en verwarm nog even mee.

Coq à la bière receptKipstoofCoq à la bièreKip in bierBier kip

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

10 reacties

Erica 24 maart 2024 - 16:30

Erg lekker ook wat in de vriezer gedaan.
Jammer dat jullie geen kook functie hebben de site. Ik vind dat makkelijker.
Verder al veel gemaakt van jullie recepten.

Reply
1 2