Home Hoofdgerechten Amerikaanse kip jambalaya met chorizo (eenpansgerecht!)

Amerikaanse kip jambalaya met chorizo (eenpansgerecht!)

door SmaakMenutie

Cajun

We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf, maar koop gerust een potje bij de supermarkt. Nog makkelijker. Hoewel de naam anders doet vermoeden is jambalaya trouwens een echt Amerikaans gerecht. Uiteraard met invloeden van de Spaanse en Zuid-Amerikaanse keuken. De oorspronkelijke jambalaya schijnt uit Gonzales te komen. Een stad in Louisiana. Wij maken de klassieke versie. Met kip, chorizo worst en paprika. Maar je kan volop variëren met de ingrediënten. Aan de slag!

Kip jambalaya met chorizo

Kip jambalaya met chorizo

We zijn gek op eenpansgerechten. En dit is weer zo een succesnummer. Nauwelijks afwas en het staat zo op tafel. Ideaal! Wij maken de cajunkruiden zelf... Hoofdgerechten Kip jambalaya met chorizo, Amerikaans, cajunkruiden, eenpansgerecht Amerikaans Print dit recept
Personen: 2-3 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.6/5
( 29 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g tomatenblokjes (1 blik)
250 g kipfilet
200 g rijst
125 g chorizo worst
1/2 kip bouillonblokje
1 paprika
1 grote ui
1 bosje lente-ui
2 tenen knoflook
2 el cajun kruiden
Komkommer (optioneel)
Voor de cajun kruidenmix: (of koop een potje)
2 tl paprikapoeder
2 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
1 tl cayennepeper
1 tl zout
1 tl peper

Zo maak je het

  • De cajunkruiden kan je kant-en-klaar bij de supermarkt in een potje kopen. Maar je maakt het net zo makkelijk zelf. Mix hiervoor deze kruiden door elkaar: 2 tl paprikapoeder, 2 tl uienpoeder, 1 tl knoflookpoeder, 1 tl gedroogde tijm,  1 tl gedroogde oregano, 1 tl gedroogde basilicum, 1 tl cayennepeper, 1 tl zout, 1 tl peper.
  • Snipper 1 flinke ui en snijd 2-3 teentjes knoflook fijn. Snijd tevens 1 rode paprika in kleine blokjes, 1 kipfilet in hapklare stukjes en 125 gr chorizo worst in schijfjes of halve maantjes.
  • Neem een flinke (braad)pan en bak de kipfilet in een scheutje olie gaar. Haal uit de pan en zet even weg.
  • Fruit vervolgens de gesneden knoflook en ui even kort aan. Voeg de chorizo, paprika en 2-3 el cajun kruiden toe. Bak alles al omscheppend 5 minuutjes.
  • Doe de kipfilet er bij samen met circa 200 gr rijst en 1 blikje tomatenblokjes (400 gr). Schenk 300 ml heet water erbij en een 1/2 verkruimeld kip bouillonblokje. Doe het deksel op de pan en laat 20-25 minuten zachtjes koken.
  • Serveer met ringetjes lente-ui en frisse komkommer. Eet smakelijk!
Cajun kruiden maken

Cajun kruidenmix

Kip jambalaya recept Jambalaya met kip Kip jambalaya zelf makenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

18 reacties

Elise 28 maart 2019 - 11:10

Doe je ongekookte rijst bij, of gekookte rijst?

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2019 - 11:42

Hoi Elise, ongekookt! De rijst wordt gekookt in het vocht (vandaar eenpansgerecht). Lekker makkelijk! 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply
Sanne 28 maart 2019 - 17:46

Smaak is goed maar helaas mislukt… de rijst wordt maar niet gaar en zeker niet droog 😕 wat doe ik verkeerd? Het staat al 40 minuten te pruttelen in een gietijzeren braadpan.

Reply
SmaakMenutie 28 maart 2019 - 18:07

Hoi Sanne, wat vervelend! We raden je aan om het vuur wat hoger te zetten en als de rijst gaar is de deksel van de pan te halen. Dan kan het wat droog koken. Succes! Groet, team SmaakMenutie

Reply
Marleen 28 mei 2019 - 09:44

Het was weer heerlijk! Ook deze komt hier vaker op tafel te staan 🙂

Reply
SmaakMenutie 29 mei 2019 - 10:33

Leuk om te horen Marleen! Fijn dat het in de smaak valt 🙂

Reply
Rina 29 mei 2019 - 16:54

Al verschillende malen gegeten echt heel makkelijk en lekker (toch maar eens de kruidenmix zelf maken ) ik had die van versteegenn gebruikt maar 2 el is echt veel te pittig terwijl we daar toch echt wel van houden. Maar het blijft een toprecept hoor!

Reply
SmaakMenutie 30 mei 2019 - 10:34

Hoi Rina, klopt als je het zelf maakt heb je andere verhoudingen dan de voorverpakte kruiden. Reden te meer om het eens zelf te maken. Fijn dat het in de smaak viel 🙂

Reply
Ruud 1 augustus 2019 - 14:15

Ik neem aan dat het gewone en geen snelkookrijst moet zijn?

Reply
SmaakMenutie 2 augustus 2019 - 09:56

Je kan in principe allebei gebruiken. Succes!

Reply
Heleen 28 augustus 2019 - 14:24

Super lekker en makkelijk recept ! Blijvertje

Reply
SmaakMenutie 28 augustus 2019 - 14:25

Leuk om te horen Heleen! Fijn dat-ie in de smaak valt 🙂

Reply
Laura 23 september 2019 - 18:34

Net de kip jambalaya gemaakt, erg lekker al zal ik de volgende keer wel wat meer cajun kruiden gebruiken (nu 2 el gebruikt) want vond hem een beetje flauw qua smaak.

Reply
SmaakMenutie 24 september 2019 - 09:15

Fijn dat de jambalaya in de smaak viel Laura! Goed idee om een eetlepel extra toe te voegen de volgende keer (wij geven ook aan 2-3 el te gebruiken). Het is net wat je lekkerder vindt 🙂

Reply
William 6 oktober 2019 - 17:56

Echt een lekker gerecht en makkelijk te maken. Deze gaan we vaker eten, bedankt voor het recept!

Reply
SmaakMenutie 7 oktober 2019 - 08:56

Bedankt voor het compliment William, leuk om te horen! En uiteraard graag gedaan 🙂

Reply
Frans 19 november 2019 - 20:59

Heb het zo vaak gegeten was erg lekker
En ben dol op het gerecht geworden

Reply
SmaakMenutie 20 november 2019 - 11:26

Leuk om te horen Frans, fijn dat onze jambalaya in de smaak valt 🙂

Reply