Home Pasta Mmmm! Mexicaanse pasta (video)

Mmmm! Mexicaanse pasta (video)

door SmaakMenutie

Italy meets Mexico

De van oorsprong Italiaanse pasta met een Mexicaanse touch van paprika en chilipeper. Deze combinatie maakt het tot een heerlijke pasta met een scherp randje. Daarnaast voegen we malse stukjes kip toe. Dit eenpansgerecht is super lekker en scheelt je een hele hoop vaat! 😉 En zoals je in de video kan zien is het echt heel makkelijk om te maken. Abonneer je nu op ons YouTube kanaal zodat je geen video van nog meer makkelijke en overheerlijke recepten hoeft te missen!

Mexicaanse pasta

Mexicaanse pasta

De van oorsprong Italiaanse pasta met een Mexicaanse touch van paprika en chilipeper. Deze combinatie maakt het tot een heerlijke pasta met... Pasta Mmmm! Mexicaanse pasta (video) European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.5/5
( 6 keer gestemd )

Ingrediënten

400 g kipfilet
250 g fusilli of penne pasta
40 g Parmezaanse kaas
1 gele paprika
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl knoflookpoeder
2 tl komijn
1 tl chilipoeder
1 l halfvolle melk

Zo maak je het

  • Snijd de kip in hapklare blokjes of reepjes. Verhit een flinke scheut olie in een ruime pan en bak de kipfilet enkele minuten tot het wit is.
  • Snijd ondertussen 1 gele, 1 rode en 1 groene paprika in stukjes. Snijd tevens 1 ui en 2 tenen knoflook fijn.
  • Haal de kip uit de pan en bak de paprika, ui en knoflook enkele minuten aan.
  • Doe de kip bij de groenten terug in de pan en voeg 1 tl knoflookpoeder, 2 tl komijn, 1 tl zout en 1 (of 2 als je van pittig houdt) tl chilipeper toe. Roer het geheel goed door elkaar zodat de kruiden goed gemengd zijn.
  • Voeg nu 1 liter melk toe en 250 g fusilli pasta. Breng terwijl je roert het geheel aan de kook. Laat het vervolgens terwijl je blijft roeren ongeveer 8-10 minuten koken. Totdat het vocht is opgenomen.
  • Let op! Blijf constant roeren terwijl het kookt, anders brandt het geheel aan. Voeg op het eind 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas toe. Serveer direct. Eet smakelijk!

Mexicaanse pasta recept Mexicaanse pasta maken

2 reacties

Emilia Kleynen 3 september 2020 - 10:24

Niet zoveel gerechten laten zien ik lig in het ziekenhuis te herstellen van een wervelkomoperatie!
Ik krijg weer trek en als ik de recepten weer zie loopt me het water in de mond,dus een goed teken❗️😂Moet nog doen met wat ik krijg❗️😂Ben net met fysiotherapeut wezen lopen en hem het gerecht pasta met advokadopesto,hij vroeg meteen na de site en schreef het op❗️👍🏼
Groetjes Emilia
Groetjes Emilia Kleynen

Reply
SmaakMenutie 3 september 2020 - 14:37

O jee Emilia, hopelijk gaat alles goed met jou! Fijn dat onze recepten voor de nodige afleiding zorgen 🙂 Leuk dat je ons aanbevolen hebt. Wij wensen je heel veel beterschap!

Reply