Jagerskip
Deze heerlijke kipstoof noemen ze in Frankrijk poulet chasseur, maar in Nederland kennen we het vooral als jagerskip. Dit klassieke Franse bistro gerecht kent tal van varianten, maar dit zou de ‘klassieker’ zijn. Overigens kennen de Italianen chicken chasseur als pollo alla cacciatora en in het Engels is het hunter’s chicken. Hoewel er kleine verschillen zijn in bereiding en ingrediënten, komt het op hetzelfde neer: gestoofde kip met chasseur saus. Deze jagersaus bestaat uit kastanjechampignons, sjalotten, tomaten, wijn en/of cognac en (vaak) bouillon. De naam verwijst naar de vroegere jagers die het gerecht bereidden met vlees en paddenstoelen. In Frankrijk serveren ze poulet chasseur met brood of puree maar aardappeltjes of Franse frietjes kunnen natuurlijk ook! Nieuwsgierig naar meer echte Franse klassiekers? Probeer dan eens coq au vin of coq à la biere.
12 reacties
Ziet er goed uit! Wat is lekker om hier bij te serveren?
Check de intro tekst 😉
Waar blijven de tomaten?
In ons recept gebruiken we alleen tomatenpuree!
Kan ik de cognac ook vervangen door whisky?
Ja hoor!
Vandaag gemaakt. Maar ik vond er te veel cognac in zitten. Ga het zeker nog een keer maken maar met iets minder cognac. En ook een keer met whiskey maar dan alleen als ik een keer goedkope whisky heb.
Zou er groente bij willen serveren. Welke raden jullie aan?
Eigenlijk hoeven er geen extra groenten bij gezien deze er al in zitten, maar je zou er eventueel bijvoorbeeld extra wortel bij kunnen serveren of denk eens aan een salade!
Ik had geen whiskey en ook geen cognac in huis, vervangen door sherry. 750 gram kipdijfilet gebruikt ipv kippenpoten. Maar ondanks deze aanpassingen was het weer echt zo heerlijk! 🥰
Heerlijk lijkt me, nu al zin in! Kan ik het gerecht ook invriezen?
Jahoor! Warm het dan wel weer langzaam op en voeg eventueel wat extra vocht toe. Geniet ervan!