Jagerskip
Deze heerlijke kipstoof noemen ze in Frankrijk poulet chasseur, maar in Nederland kennen we het vooral als jagerskip. Dit klassieke Franse bistro gerecht kent tal van varianten, maar dit zou de ‘klassieker’ zijn. Overigens kennen de Italianen chicken chasseur als pollo alla cacciatora en in het Engels is het hunter’s chicken. Hoewel er kleine verschillen zijn in bereiding en ingrediënten, komt het op hetzelfde neer: gestoofde kip met chasseur saus. Deze jagersaus bestaat uit kastanjechampignons, sjalotten, tomaten, wijn en/of cognac en (vaak) bouillon. De naam verwijst naar de vroegere jagers die het gerecht bereidden met vlees en paddenstoelen. In Frankrijk serveren ze poulet chasseur met brood of puree maar aardappeltjes of Franse frietjes kunnen natuurlijk ook! Nieuwsgierig naar meer echte Franse klassiekers? Probeer dan eens coq au vin of coq à la biere.
4 reacties
Ziet er goed uit! Wat is lekker om hier bij te serveren?
Check de intro tekst 😉
Waar blijven de tomaten?
In ons recept gebruiken we alleen tomatenpuree!