Deze heerlijke carpaccio rolletjes met truffel mayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten heb je in een handomdraai gemaakt. Oké, je moet wel wat zorgvuldig zijn en het is misschien iets meer werk dan een wraprolletje, maar als ze eenmaal klaar zijn zullen je gasten versteld staan. Je kan overigens in plaats van truffel mayonaise ook pesto gebruiken of pesto-mayonaise. Het is bovendien een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.
Carpaccio rolletjes
Personen:4Bereidingstijd:
Beoordeling 3.4/5
( 373 keer gestemd )
Ingrediënten
125 g carpaccio
25 g rucola
20 g Parmezaanse kaas
20 g geroosterde pijnboompitten
1 komkommer
2 el truffel mayonaise
Verse bieslook
Zo maak je het
Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 6 slierten. Laat de slierten komkommer goed uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten. Dep desgewenst goed droog.
Beleg een sliert met komkommer voor ongeveer driekwart met carpaccio. Als de carpaccio erg dun is kan je het dubbelvouwen voor extra stevigheid.
Keer het geheel voorzichtig om en bestrooi met een snuf zout en peper. Bestrijk met een laagje truffel mayonaise, wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2-3 blaadjes rucola.
Rol het geheel heel voorzichtig op en bindt desgewenst vast met een stengel bieslook. Serveer direct.
Heb je dit gemaakt?
Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!
Wij zijn Tim & Erik van foodplatform SmaakMenutie en delen hier onze állerlekkerste recepten die iedereen kan maken. Van Indische familierecepten tot Franse klassiekers!
33 reacties
Marita18 februari 2023 - 15:09
Heb ze gemaakt en het was een heel leuk en mooie amuse, ik heb dus truffelmayonaise erop gedaan heerlijk. Ook zonder de bieslook blijft het goed zitten.
Ha mannen een hele fijne kerst 🎄 gewenst. Ga deze rolletjes straks maken als voorgerecht (met bospaddestoelensoep en garnalencocktail) op een 3 luik bord vr mn familie (alles amusemaat). Ik vraag me toch zo af waarom je eerst de carpaccio op de komkommer legt en daarna omdraait ipv gewoon de ossenhaas neer te leggen en dan de komkommer erop? Ik begrijp ook als jullie nu niet antwoorden. Fijne dagen! Marion
Dat is zeker geen slecht idee. Als dat voor jou beter werkt zou ik dat zeker doen. Wat leuk dat je een drieluik maakt als voorgerecht, heerlijk en origineel. Fijne kerst!
Had ze twee uur van tevoren gemaakt en in de koeling bewaard. De komkommer echt flink lang tussen keukenpapier laten uitlekken, en voelde tijdens het bereiden ook droog aan. Toch lag er een flinke plas vocht op het bord, toen ik ze uit de koeling haalde, en ze waren wat “ingestort”. De smaak wat nog prima, maar het zag er niet erg smakelijk meer uit. Nog tips?? Anders ga ik deze niet meer herhalen, denk ik.
33 reacties
Heb ze gemaakt en het was een heel leuk en mooie amuse, ik heb dus truffelmayonaise erop gedaan heerlijk. Ook zonder de bieslook blijft het goed zitten.
Ha mannen een hele fijne kerst 🎄 gewenst. Ga deze rolletjes straks maken als voorgerecht (met bospaddestoelensoep en garnalencocktail) op een 3 luik bord vr mn familie (alles amusemaat). Ik vraag me toch zo af waarom je eerst de carpaccio op de komkommer legt en daarna omdraait ipv gewoon de ossenhaas neer te leggen en dan de komkommer erop? Ik begrijp ook als jullie nu niet antwoorden. Fijne dagen! Marion
Dat is zeker geen slecht idee. Als dat voor jou beter werkt zou ik dat zeker doen. Wat leuk dat je een drieluik maakt als voorgerecht, heerlijk en origineel. Fijne kerst!
Zou je ook iets anders kunnen nemen in plaats van Carpaccio? Rosbief b.v.? Of rookvlees? Nog iets anders?
Ja dat zou moeten kunnen hoor!
Serieus gepruts amai verl tijd verloren . Bieslook knopen geen lachertje. Glaasje veel makkelijker
Had ze twee uur van tevoren gemaakt en in de koeling bewaard. De komkommer echt flink lang tussen keukenpapier laten uitlekken, en voelde tijdens het bereiden ook droog aan. Toch lag er een flinke plas vocht op het bord, toen ik ze uit de koeling haalde, en ze waren wat “ingestort”. De smaak wat nog prima, maar het zag er niet erg smakelijk meer uit. Nog tips?? Anders ga ik deze niet meer herhalen, denk ik.
Dit is echt zo’n hapje dat je het best niet van tevoren kan maken Mandy. Deze amuse kan je het best direct serveren, dan is-ie het lekkerst 🙂