Home Borrelhapjes en sausjes Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

met truffel mayonaise

door SmaakMenutie
Carpaccio rolletjes

In een handomdraai

Deze heerlijke carpaccio rolletjes met truffel mayonaise, Parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitten heb je in een handomdraai gemaakt. Oké, je moet wel wat zorgvuldig zijn en het is misschien iets meer werk dan een wraprolletje, maar als ze eenmaal klaar zijn zullen je gasten versteld staan. Je kan overigens in plaats van truffel mayonaise ook pesto gebruiken of pesto-mayonaise. Het is bovendien een leuke variatie op de klassieke carpaccio. Ideaal als amuse of serveer als voorgerechtje.

Carpaccio rolletjes

Carpaccio rolletjes

Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 3.4/5
( 373 keer gestemd )

Ingrediënten

  • 125 g carpaccio
  • 25 g rucola
  • 20 g Parmezaanse kaas
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 1 komkommer
  • 2 el truffel mayonaise
  • Verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd met een dunschiller over de lengte van de komkommer 6 slierten. Laat de slierten komkommer goed uitlekken op keukenpapier zodat ze zo min mogelijk vocht meer bevatten. Dep desgewenst goed droog. 
  • Beleg een sliert met komkommer voor ongeveer driekwart met carpaccio. Als de carpaccio erg dun is kan je het dubbelvouwen voor extra stevigheid.
  • Keer het geheel voorzichtig om en bestrooi met een snuf zout en peper. Bestrijk met een laagje truffel mayonaise, wat Parmezaanse kaas, pijnboompitten en 2-3 blaadjes rucola. 
  • Rol het geheel heel voorzichtig op en bindt desgewenst vast met een stengel bieslook. Serveer direct.

Ingrediënten Carpaccio rolletjes Carpaccio rolletjes stap-voor-stap Carpaccio rolletjes recept Carpaccio rolletjes met rucola

Heb je dit gemaakt?

Laat het ons weten via onze Instagram of Facebook met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Misschien valt dit ook in de smaak

33 reacties

Marita 18 februari 2023 - 15:09

Heb ze gemaakt en het was een heel leuk en mooie amuse, ik heb dus truffelmayonaise erop gedaan heerlijk. Ook zonder de bieslook blijft het goed zitten.

Reply
Marion 25 december 2022 - 11:06

Ha mannen een hele fijne kerst 🎄 gewenst. Ga deze rolletjes straks maken als voorgerecht (met bospaddestoelensoep en garnalencocktail) op een 3 luik bord vr mn familie (alles amusemaat). Ik vraag me toch zo af waarom je eerst de carpaccio op de komkommer legt en daarna omdraait ipv gewoon de ossenhaas neer te leggen en dan de komkommer erop? Ik begrijp ook als jullie nu niet antwoorden. Fijne dagen! Marion

Reply
SmaakMenutie 26 december 2022 - 10:19

Dat is zeker geen slecht idee. Als dat voor jou beter werkt zou ik dat zeker doen. Wat leuk dat je een drieluik maakt als voorgerecht, heerlijk en origineel. Fijne kerst!

Reply
Linda 9 december 2022 - 08:25

Zou je ook iets anders kunnen nemen in plaats van Carpaccio? Rosbief b.v.? Of rookvlees? Nog iets anders?

Reply
SmaakMenutie 14 december 2022 - 16:48

Ja dat zou moeten kunnen hoor!

Reply
Pascale 31 december 2021 - 13:09

Serieus gepruts amai verl tijd verloren . Bieslook knopen geen lachertje. Glaasje veel makkelijker

Reply
Mandy 3 oktober 2021 - 17:39

Had ze twee uur van tevoren gemaakt en in de koeling bewaard. De komkommer echt flink lang tussen keukenpapier laten uitlekken, en voelde tijdens het bereiden ook droog aan. Toch lag er een flinke plas vocht op het bord, toen ik ze uit de koeling haalde, en ze waren wat “ingestort”. De smaak wat nog prima, maar het zag er niet erg smakelijk meer uit. Nog tips?? Anders ga ik deze niet meer herhalen, denk ik.

Reply
SmaakMenutie 4 oktober 2021 - 11:26

Dit is echt zo’n hapje dat je het best niet van tevoren kan maken Mandy. Deze amuse kan je het best direct serveren, dan is-ie het lekkerst 🙂

Reply
1 2 3 4