Een heerlijke twist op ajam ketjap
Eerder maakten we al een heerlijk broodje pulled chicken, maar vandaag geven we hier een Indische draai aan. Deze variant doet je waarschijnlijk wel denken aan ajam ketjap, het bekende kipgerecht uit de Indische keuken.
Door de kip langzaam gaar te koken en vervolgens te vermengen met een heerlijke kruidige (ketjap)saus, ontstaat een smaakexplosie die perfect samengaat met een zacht Surinaams puntje. Een broodje Indische pulled chicken is eenvoudig te maken en ideaal voor de lekkere trek!

Smaakvolle boemboe
De basis van de saus is natuurlijk een zelfgemaakte boemboe die mede zorgt voor diepe en volle smaken. We maken deze van fijngehakte sjalotten, knoflook en rode peper die we aanfruiten tot ze heerlijk geurig zijn. Deze boemboe is eigenlijk de basis van veel Indische boemboes.

Perfecte pulled chicken
Om de kip de juiste structuur te geven, garen we deze langzaam tot hij boterzacht is en gemakkelijk uit elkaar valt. Met twee vorken plukken we de kip tot fijne stukjes, waardoor hij optimaal de smaken van de saus opneemt. De saus bestaat uit een combinatie van ketjap manis, ketchup en gula djawa (palmsuiker), wat zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, hartig en umami. Het resultaat? Een heerlijk smeuïge pulled chicken met een authentieke Indische touch.


Serveren zoals bij de toko
Een broodje Indische pulled chicken is pas écht compleet met de juiste toppings en het juiste brood. Serveer het op een zacht en luchtig Surinaams broodje, zoals je dat kent van de toko. Dit broodje neemt de saus goed op en maakt elke hap een feestje. Voor extra frisheid en een knapperige bite voeg je atjar ketimoen toe- Indisch zuur van komkommer dat perfect contrasteert met de kip. Eventueel kun je nog wat gebakken uitjes of sambal toevoegen voor extra crunch en pit.

Moeilijk? Helemaal niet! Dit gerecht is eenvoudig te maken en een gegarandeerd succes. Probeer het zelf en geniet van deze Indische variant op pulled chicken!
48 reacties
Het was heerlijk. Wij hebben het samen met jullie sajoer boontjes en rijst gegeten. Voor herhaling vatbaar!
Dank jullie wel ?
Fijn Sanneke! Inderdaad heerlijk om het te combineren met de sajoer boontjes. Mmm!
Gooi vooral de boullion niet weg. Vries in voor een zalige soto of kippensoep
Goede tip Jolanda!
Zalig recept toch beetje eigen draai aan gegeven………. vers geraspte gember mee bakken en schepje pindakaas bij saus op het laatst! Super lekker!
Bedankt voor het compliment Marleen, fijn dat de pulled chicken in de smaak viel 🙂 Goede tip trouwens, thanks!
erg lekker ik ga dit recept ook eens proberen met vegetarische kipstukjes.
Ook lekker Mia!
We zijn weer lekker pulled chicken aan het maken!!
Mmm lekker Mark! Vielen ze weer in de smaak? 🙂