Een heerlijke twist op ajam ketjap
Eerder maakten we al een heerlijk broodje pulled chicken, maar vandaag geven we hier een Indische draai aan. Deze variant doet je waarschijnlijk wel denken aan ajam ketjap, het bekende kipgerecht uit de Indische keuken.
Door de kip langzaam gaar te koken en vervolgens te vermengen met een heerlijke kruidige (ketjap)saus, ontstaat een smaakexplosie die perfect samengaat met een zacht Surinaams puntje. Een broodje Indische pulled chicken is eenvoudig te maken en ideaal voor de lekkere trek!

Smaakvolle boemboe
De basis van de saus is natuurlijk een zelfgemaakte boemboe die mede zorgt voor diepe en volle smaken. We maken deze van fijngehakte sjalotten, knoflook en rode peper die we aanfruiten tot ze heerlijk geurig zijn. Deze boemboe is eigenlijk de basis van veel Indische boemboes.

Perfecte pulled chicken
Om de kip de juiste structuur te geven, garen we deze langzaam tot hij boterzacht is en gemakkelijk uit elkaar valt. Met twee vorken plukken we de kip tot fijne stukjes, waardoor hij optimaal de smaken van de saus opneemt. De saus bestaat uit een combinatie van ketjap manis, ketchup en gula djawa (palmsuiker), wat zorgt voor een perfecte balans tussen zoet, hartig en umami. Het resultaat? Een heerlijk smeuïge pulled chicken met een authentieke Indische touch.


Serveren zoals bij de toko
Een broodje Indische pulled chicken is pas écht compleet met de juiste toppings en het juiste brood. Serveer het op een zacht en luchtig Surinaams broodje, zoals je dat kent van de toko. Dit broodje neemt de saus goed op en maakt elke hap een feestje. Voor extra frisheid en een knapperige bite voeg je atjar ketimoen toe- Indisch zuur van komkommer dat perfect contrasteert met de kip. Eventueel kun je nog wat gebakken uitjes of sambal toevoegen voor extra crunch en pit.

Moeilijk? Helemaal niet! Dit gerecht is eenvoudig te maken en een gegarandeerd succes. Probeer het zelf en geniet van deze Indische variant op pulled chicken!
48 reacties
Heerlijk broodje lijkt mij dit!
Hoi Danielle, leuk om te horen! Hij is ook heerlijk, snel een keer maken 🙂
Ga dit morgen maken in dubbele hoeveelheid. Rest overmorgen met rijst en sperziebonen. Hou van jullie recepten…al veel uitgeprobeerd.
Hoi Patty, leuk om te horen! Ook dit recept zal vast in de smaak vallen 🙂 Combinatie met sperziebonen en rijst is ook erg lekker. Veel (culinair) plezier! Groetjes, Tim – SmaakMenutie
Het was heerlijk, jammer dat ik geen foto kan toevoegen van het eindresultaat ??
Hoi Evelien, bedankt voor je reactie! Fijn dat het in de smaak viel 🙂 Weet niet of je ons op social (Insta, FB, Pinterest) volgt, maar daar kan je eventueel ook altijd een foto van het resultaat posten (vinden we altijd leuk 😉 )! Groetjes, Erik- SmaakMenutie
Heb jullie recepten eens vluchtig bekeken ? ( dat was de bedoeling, maar was snel een uurtje kwijt ?). Alles ziet er gewoon lekker uit. Ga er zeker mee experimenteren ?
Haha leuk om te horen Petra! Ja zeker mee aan de slag gaan en laat ons weten of ze in de smaak vallen (vast wel) 🙂 Groetjes, Tim- SmaakMenutie
Hoi hoi ,Ik heb de kippenpoten lekker in de oven gebakken en laten garen in plaats van in de bouillon te koken, verder jullie recept gevolgd ,maar wat er smaakbeleving .
Fantastische recept !!!
Hoi Karin, dat kan ook heel goed inderdaad. Lekker hoor 😀 Fijn dat het in de smaak viel, leuk!!
Is erg lekker! Kom maar door met die Indische gerechten 🙂
Haha gaan we doen Celena!