Rund op z’n Bourgondisch
Vandaag bereiden we een authentiek Frans stoofgerecht: boeuf bourguignon (ook wel boeuf à la bourguignonne), oftewel ‘rundvlees op z’n Bourgondisch’. Het vlees wordt langzaam gestoofd in een heerlijke fles Bourgogne rode wijn. Daarbij voegen we onder andere champignons, sjalotten en spekjes toe. Qua ingrediënten lijkt bœuf bourguignon wel wat op coq au vin, waarbij kip in rode wijn wordt gestoofd. Het resultaat is simpelweg verrukkelijk en verrassend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt, is tijd – je moet het gerecht minstens 3 uur laten stoven – en hoe langer het kookt, hoe beter de smaken zich ontwikkelen. Dus ideaal om te maken wanneer je toch thuis bent en wat geduld hebt.
55 reacties
Een heerlijk recept weer!
Ik zoek ook een dergelijk recept met konijn en liefst met Belgisch bier en pruimen. Hebben jullie dat ook (binnenkort)?
Leuk om te horen! Nee, die hebben we (nog) niet, wellicht in de toekomst.
Staat te pruttelen in gietijzeren pan. Wijn uit de Languedoc gebruikt en het smaakt nu al goddelijk! Zo de champignons erbij en stokbrood afbakken. 🥳
Vandaag voor het eerst gemaakt en het was heeeerlijk. Lekker met aardappelpuree en stoofpeertjes. Ook nog een bakje bij onze bejaarde buurvrouw gebracht, die is alleen en gaat morgen ervan smullen.
Vandaag laten sudderen en vanavond met puree en een frisse salade 🥗 ervan GENÓTEN!!!😋😋👴🏼👵🏼;dankjewel voor die heerlijke recepten van jullie🥰
Gisteren gemaakt en het was heerlijk ( in de oven op 110
-120 gr zo’n 4 uur), vlees was super zacht.