Home Salades en soepen Beenhamsalade

Beenhamsalade

door SmaakMenutie

Extra lekker

Ben jij ook zo gek op die beenhamsalades die je op een toastje of op een broodje kan smeren? Jammer alleen dat in de meeste van die salades zo ontzettend veel mayo zit en de beenham soms ver te zoeken is. Daarom maken we ‘m vandaag lekker zelf. De beenham koop je bij de slager of gewoon bij de supermarkt. Bovendien maak je met deze hoeveelheid drie keer zo veel voor bijna dezelfde prijs. Extra lekker dus! Overigens zijn we gek op lunchsalades. We maakten namelijk al eerder onder andere deze heerlijke ham-prei salade, deze eiersalade, deze tonijnsalade of wat dacht je van deze frisse makreelsalade. Mmmm!

Heb je dit gemaakt? Laat het ons weten via @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

Beenhamsalade

Beenhamsalade

Ben jij ook zo gek op die beenhamsalades die je op een toastje of op een broodje kan smeren? Jammer alleen dat in de meeste van die salades zo... Salades en soepen Beenhamsalade European Print dit recept
Personen: 4-6 Bereidingstijd:
Voedingswaarde 200 Calorieën 20 grams Vet
Beoordeling 4.9/5
( 10 keer gestemd )

Ingrediënten

150 g beenham
2 eieren
2 stengels lente-ui
1 el zilveruitjes
2 el mayonaise
3 el kwark of yoghurt
1 tl mosterd
Handje verse bieslook

Zo maak je het

  • Kook 2 eieren in 7-8 minuten hard. Laat afkoelen en prak met een vork fijn.
  • Neem een (meng)kom en meng 3 el kwark met 2 (kleine) el mayonaise en 1 tl scherpe mosterd. Voeg de geprakte ei toe.
  • Snijd 1 plak beenham van 150 gr in blokjes (of koop ze voorgesneden) en voeg toe aan het geheel.
  • Snijd 2 stengels lente-ui fijn en hak 1 el zilveruitjes eveneens fijn. Voeg toe aan het geheel samen met een handje verse fijngesneden bieslook.
  • Meng alles grondig door elkaar en voeg naar smaak een snuf zout en peper toe. That's it!

Beenhamsalade recept Beenhamsalade maken Beenhamsalade

Misschien valt dit ook in de smaak