Home Salades en soepen Frisse en knapperige ham-prei salade

Frisse en knapperige ham-prei salade

door SmaakMenutie

Lekker op een broodje

Deze frisse en knapperige ham-prei salade is altijd lekker op een toastje voor bij de borrel of gewoon op een (stok)broodje. Voorheen kochten wij het vaak kant-en-klaar in de winkel. Lekker makkelijk. Maar eigenlijk was het gewoon alleen makkelijk, want echt lekker is het niet uit een bakje. Maak deze salade maar eens zelf en proef het verschil!

Ham-prei salade

Ham-prei salade

Deze frisse en knapperige ham-prei salade is altijd lekker op een toastje voor bij de borrel of gewoon op een (stok)broodje. Voorheen kochten wij het vaak... Salades en soepen Ham-prei salade, lunchsalade European Print dit recept
Personen: 4 Bereidingstijd:
Beoordeling 4.1/5
( 42 keer gestemd )

Ingrediënten

100 g ham(blokjes)
1 prei
1 ei
2 el mayonaise
1 el zilveruitjes
1 tl scherpe mosterd
Handje verse bieslook

Zo maak je het

  • Snijd de prei door de lengte en snijd vervolgens de twee halve preien nogmaals door de lengte. Snijd de 4 delen in kleine stukjes. Kook water en schenk het kokende water over de prei. Zet 10 minuten weg.
  • Kook ondertussen 1 eitje eveneens in 10 minuten hard.
  • Snijd een plak van 100 gr ham in kleine blokjes. Of gebruik kant-en-klare hamblokjes. Hak ook alvast 1 flinke el zilveruitjes fijn.
  • Giet na 10 minuten de prei af door een zeef en spoel af met koud water. Laat uitlekken en voeg samen met de hamblokjes en zilverui in een kom. Snijd ook het eitje in (grove) stukjes.
  • Meng nu alles goed door elkaar samen met 2 el mayonaise en 1 tl scherpe mosterd.
  • Voeg tot slot wat verse bieslook toe. That's it!

Ham-prei salade receptHam-prei salade makenHeb je dit gemaakt? Laat het ons weten via onze Instagram, Facebook of Twitter met @SmaakMenutie of #SmaakMenutie. We zijn benieuwd naar het resultaat!

2 reacties

Nico 10 maart 2019 - 12:16

Prima recept, had geen zilveruitjes in huis maar wel augurkjes (zuurtje) twee stuks in kleine blokjes gesneden en ter vervanging gebruikt met een fijn gesneden lente uitje. Mayonaise weggelaten en alleen griekse yoghurt gebruikt.
We hebben er van gesmuld en gaan dit dus zeer zeker vaker maken/eten.

Reply
SmaakMenutie 10 maart 2019 - 15:45

Hoi Nico, augurkjes kunnen ook prima inderdaad! En Griekse yoghurt is een prima (gezonder) alternatief. Fijn dat het in de smaak viel, leuk om te horen 🙂 Groet, team SmaakMenutie

Reply