14,2K
Lekker bij kruidige gerechten
Atjar (Indisch voor zuur) is een bijgerecht dat, door zijn zure en frisse smaak, uitermate goed past bij Indische, gekruide gerechten. Atjar ketimoen is net als atjar tjampoer verkrijgbaar bij elke willekeurige supermarkt op de hoek. Maar waarom zou je het niet zelf maken? Leuk om te doen en echt heel erg makkelijk. Gesneden stukjes komkommer (ketimoen) in zuur: heerlijk bij Indische vleesgerechten als ajam smoor en babi pangang. Maar bijvoorbeeld ook bij nasi goreng of wat dacht je van bami goreng.
50 reacties
Mmmm het was weer overheerlijk. Ook Babi ketjap erbij gemaakt.
Dus een super maal, deze keer helaas voor de buurman boven niets meer over. De volgende keer beter.
Lekker atjar bij babi ketjap Henny! Fijn dat jullie ervan genoten hebben. En de buurman hopelijk de volgende keer weer 😉
mmmmmmmmmm lekker, vandaag komkommers gekocht. Dus morgen maken met jullie bami of nasi.
Verheugen ons er nu al op.
Een gezellig en mooi weekend.
Groet Gerard en Henny
Lekker met de bami of nasi inderdaad Henny! Hopelijk hebben jullie ervan genoten 🙂
Ben je de wortel (Julienne) en de bloemkoolroosjes vergeten? Die horen echt wel in de atjar..
Nee hoor Jane! Dat is atjar tjampoer (gemengd zuur) https://smaakmenutie.nl/atjar-tjampoer-maken/. Dit is atjar ketimoen (komkommer)
Blijven de zaadjes van de peper erin ?
Yes! 🙂 Maar haal ze er vooral uit als je niet van spicy houdt.
Het is echt heerlijk, maar hoe lang kun je het bewaren? Het is namelijk fijn wat meer te maken en het de hele week bij de verschillende gerechten te eten.
Check de tip onderaan het recept Loes 🙂 Atjar kan je weken in de koelkast bewaren, mits het goed afgesloten is. Geniet ervan!
Top, niet goed gelezen 🙂