14,5K
Hoe langer hoe malser
Deze heerlijke Indische kruidige kip is bij het grote publiek een stuk minder bekend als bijvoorbeeld de ajam smoor en rendang. Daarom vandaag ajam opor! Je kan het zo lang stoven als je zelf wil. Hoe langer hoe malser het kippenvlees. Gebruik wel kip met een beetje een vetrandje. Wij gebruiken kipdijfilet, maar kippenbouten kan net zo goed. Serveer met witte rijst, atjar (ketimoen of tjampoer) en een groenten gerecht, bijvoorbeeld ketoprak of sajoer tumis. Aan de slag!
43 reacties
Verslavend lekker, dank jullie wel voor het heerlijke recept!
Haha dat horen we graag! Bedankt voor het compliment 🙂
Heerlijk recept, wel met enige aanpassingen, omdat ik niet alles in huis heb. Ipv sereh, geraspte citroenschil gebruikt. En ipv salam, laurierblad gebruikt. Koriander heb ik weggelaten, niet mijn smaak. Ook trassi heb ik niet gebruikt. Wel een blokje kippenbouillon erbij gedaan en wat gemberpoeder. Ik ga het zeker opnieuw maken.
Fijn dat ons recept in de smaak viel Riet! En de ingredienten die je vervangen hebt kunnen ook prima 🙂
Als de smaak een beetje vlak is , doe er dan een lombok bij en zout en suiker vooral de suiker haalt de smaken op…Zo wordt er op Java gekookt ..????
Thanks voor de tip Carla! 🙂
Gisteren gemaakt.. viel erg in de smaak, al vond ik zelf de smaak een beetje vlak. Vandaag een pittiger recept op het menu.. namelijk jullie beef stroganoff. Ben benieuwd.. dank voor de leuke recepten
Fijn dat de opor in de smaak viel Rob! We zijn benieuwd hoe de beef Stroganoff was! 🙂
waar haal je sereh en salam
Zowel sereh als salam haal je bij de toko! Maar sereh ligt vaak ook gewoon in de supermarkt 🙂